Θύελλα αντιδράσεων έχει προκληθεί μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοϊας, Τάσο Μπουντούρη, σχετικά με την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου και την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από παράγοντα της Ομοσπονδίας.

Θα πρέπει να αναφερθεί πως, είχαν προηγηθεί προ ολίγων ημερών επίμαχες δηλώσεις του σχετικά με την βία κατά των γυναικών:

“Η βία κατά των γυναικών είναι υπέροχο πράγμα. Εάν υπερβούμε υπάρχει εισαγγελέας. Πού και πού θα πληρώσουμε την ποινή μας εμείς που φερόμαστε όμορφα στις γυναίκες αρκεί αυτές να είναι χαμηλοβλεπούσες, ταπεινές και ήρεμες”. 

Όπως ήταν φυσικό, η δήλωσή του αυτή προκάλεσε σάλο, ενώ άγνωστοι έγραψαν συνθήματα έξω από το μαγαζί του στον Πειραιά. ‘‘Κάναμε μια επίσκεψη στο μαγαζί του και δώσαμε μια απάντηση στην επίμαχη ανάρτησή του, αναφερόμενοι στις δικές μας προτιμήσεις” σημειώνει η ομάδα που ανέλαβε την ευθύνη σε σχετική ανάρτηση.

Μετά το γεγονός αυτό, ο ίδιος συνομίλησε το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή ”T-LIVE” με την Τατιάνα Στεφανίδου και επισήμανε:

“Αυτές οι αναρτήσεις ήταν γελοίες, ήταν αστείο. Έγινε σχόλιο σε μια φίλη μου. Έχω βγει 400 φορές στις ειδήσεις και λέω ότι δεν είμαι κατά της βίας των γυναικών. Είμαι κατά της βίας από όπου κι αν προέρχεται. Αυτά τα συνθήματα δεν έχουν να κάνουν με τις αναρτήσεις που έκανα. Σας το υπογράφω. Τα συνθήματα έχουν γίνει από τον υποψήφιο πρόεδρο της ΕΙΟ, από το δικό του κύκλωμα, τον κ. Γιάννη Αθανασίου. Εγώ είμαι εν εξάλλω. Τα συνθήματα και η απειλή για τη ζωή μου με κάνουν να φοβάμαι.

Θέλω να καταγγείλω δημόσια τη δράση του υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη. Δεν μπορεί μια κυβέρνηση να γίνεται η ίδια κατήγορος και δικαστής. Με απαράδεκτη πολιτική θέλει να πάρει την Ομοσπονδία. Δεν θα τολμήσει κανείς να ακουμπήσει κανείς την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Έχει το 95% υπέρ της”, σημείωσε ο Τάσος Μπουντούρης, ενώ συμπλήρωσε:

“Θα παραβλέπουμε τους δικηγόρους και τους Εισαγγελείς; Την ελληνική νομοθεσία; Δικτακτορία έχουμε; Τον γνωρίζω καλά τον άνθρωπο. Έχει προσφέρει τεράστιο έργο. Είναι οικογενειάρχης, έχει εγγόνια και έχει τη χειρότερη αρρώστια που τον σκοτώνει. Να δικαστεί και να του φάμε το κεφάλι εμείς, αλλά να μάθει ο κόσμος την αλήθεια. Γιατί προτρέχουμε; Κακώς αναφέρομαι στη Μπεκατώρου, έχει τελειώσει το κεφάλαιο Μπεκατώρου”.

“Δεν υπάρχει βιασμός, το πήρε πίσω η Μπεκατώρου. Πού υπάρχει βία, όταν της είπε γλυκά λόγια και ενέδωσε και άνοιξε την πόρτα και μπήκε μόνη της; Σας παρακαλώ, μπορούμε να μάθουμε άπαντες την αλήθεια; Και θα του φάμε το κεφάλι του ανθρώπου. Να μάθουμε την αλήθεια. Δεν στηρίζω τον άνθρωπο, στηρίζω τη δικαιοσύνη. Είμαι πιο δεξιός και από τον Πρωθυπουργό. Έχουμε βουλιάξει τον ελληνικό αθλητισμό. Είναι τραγικό. Αν η Σοφία φώναζε με μια φωνή, δεν θα σταμάταγαν τα πάντα; Μπορεί να είναι και τα δύο θύματα. Δεν λέω για θύμα και θύτης. Μπορεί να έχει γίνει άλλη χρήση. Φοβάμαι για τα μέλη της Ομοσπονδίας”, κατέληξε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις