Ο υποψήφιος που στηρίχθηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στις εκλογές της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) Γιάννης Παπαδημητρίου, έμεινε εκτός διοικητικού Συμβουλίου, ενώ Πρόεδρος αναδείχθηκε η πρώην ΓΓ Νίκη Αναστασίου, η οποία είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με μια ανάρτησή της (την οποία κατέβασε αργότερα) μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για κακοποίησή της από παράγοντα της ΕΙΟ.

Η επικράτηση της Αναστασίου και ουσιαστικά της απερχόμενης διοίκησης, έγινε παρά τους κάκιστους χειρισμούς της στην υπόθεση Μπεκατώρου, με τις καθυστερήσεις και τις παλινωδίες στις ανακοινώσεις.

Η Νίκη Αναστασίου πήρε 57 ψήφους έναντι 26 του Γιάννη Παπαδημητρίου και 25 του Λάζαρου Τσαλίκη, ενώ η «Κίνηση Φίλων Ιστιοπλοΐας», που στηρίζει τη διοίκηση της ΕΙΟ από το 1991, εξέλεξε τα 41 από τα 42 τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του νέου δ.σ. και των επιτροπών.

«Λοιπνό… Εγώ στα 22 ήμουν τελειόφοιτος φιλοσοφικής, δασκάλα σε φροντιστήριο, παντρεμένη και έγκυα», είχε αναρτήσει η κ. Αναστασίου περί τα μέσα Ιαναουαρίου, για να διορθώσει λίγες ώρες αργότερα, με νέα ανάρτηση: «Ως γυναίκα και φεμινίστρια που για πάρα πολλά χρόνια αγωνίστηκε στο γυναικείο κίνημα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των γυναικών, καταδικάζω απερίφραστα τη θλιβερή εμπειρία της Σοφίας Μπεκατώρου και οποιασδήποτε άλλης γυναίκας έχει περάσει τέτοιου είδους τραγική περιπέτεια».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις