Όσο περίεργο και αν ακούγεται, σε διπλωματικό επεισόδιο εξελίσσεται η παραμονή των παικτών της Γαλατασαράι για το φιλικό με τον Ολυμπιακό λόγω των ελέγχων Covid που τους ζητήθηκαν! Οι Τούρκοι εξέδωσαν ανακοίνωση στο… προσφιλές επιθετικό τους ύφος, κατηγορώντας τις ελληνικές αρχές επειδή τους ζητήθηκαν έλεγχοι για τον κορονοιό.

Tα τεστ PCR που είχαν κάνει για τον κορωνοϊό δεν έγιναν δεκτά στη χώρα μας, καθώς η ομάδα του Φατίχ Τερίμ τα είχε κάνει τις τελευταίες 72 ώρες και όχι εντός 24ώρου που θέλουμε στη χώρα μας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην επιτραπεί η είσοδος στους Τούρκους και τους ζητήθηκαν νέα τεστ για τον covid, με τους ανθρώπους της Γαλατά να αντιδρούν και να εκδίδουν μια εξαιρετικά επιθετική ανακοίνωση, στην οποία μιλούν για αλαζονική αντιμετώπιση από τις ελληνικές Αρχές!

Φυσικά, κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο το να πραγματοποιηθεί το φιλικό με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Στην Αθήνα, όπου πήγαμε να παίξουμε έναν φιλικό αγώνα σε μια φιλική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε μία σαφής διάκριση απέναντι μας. Πέρα από τη συνηθισμένη διπλωματική πρακτική ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, τα τεστ PCR που ισχύουν για 72 ώρες δεν έγιναν δεκτά και ζητήθηκαν νέα τεστ. Παρά το γεγονός ότι ο προπονητής μας, Φατίχ Τερίμ, και ορισμένοι από τους παίκτες μας προχώρησαν στις σχετικές ενέργειες αντιμετωπίστηκαν με εξαιρετικά ακατάλληλο και αλαζονικό τρόπο. Οι δυσκολίες που προέκυψαν συνέχισαν να αυξάνονται. Δεν δεχόμαστε αυτήν τη στάση, πρακτική και συμπεριφορά των ελληνικών Αρχών.

Είναι η πρώτη φορά που η Γαλατασαράι, η οποία φέρει περήφανα την τουρκική σημαία στη φανέλα της και εκπροσωπεί την Τουρκία στην Ευρώπη, υπέστη τέτοια συμπεριφορά.»

Ο Τούρκος πρέσβης στο «Ελ. Βενιζέλος»

Λίγη ώρα μετά την γνωστοποίηση του συμβάντος, στο αεροδρόμιο «Βενιζέλος» έσπευσε και ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα. Όπως αναφέρει ο επίσημος λογαριασμός της Γαλατά στο twitter «Ο Πρέσβης μας στην Αθήνα, κ. Μπουράκ Οζουγκερτζίν, ήρθε στο αεροδρόμιο για να υποστηρίξει την ομάδα μας ενάντια στην ανήθικη πρακτική που εφαρμόζουν οι ελληνικές αρχές και παρακολούθησε τα όσα συνέβησαν μαζί με τον προπονητή μας, Φατίχ Τερίμ».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις