Ο Χρήστος Αγγουράκης αποτελεί ιστορική μορφή για το Παραολυμπιακό κίνημα με μακρά αθλητική πορεία αλλά και σημαντική προσφορά από διοικητικές θέσεις.

Γεννήθηκε στις 24 Αυγούστου 1952 στο Ηράκλειο Κρήτης κι έμεινε ανάπηρος (τετραπληγία) μετά από ατύχημα. Το 1976 ήταν ένας από τους τρεις αθλητές που πήραν μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τορόντο, στην πρώτη ελληνική συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Μετά την πρώτη συμμετοχή συνέχισε με επιτυχία την αθλητική του καριέρα συμμετέχοντας σε παγκόσμια πρωταθλήματα και σε όλους τους Παραολυμπιακούς Αγώνες ως το 2004 (Τορόντο, Άρνεμ, Σεούλ, Βαρκελώνη, Ατλάντα, Σίδνεϊ, Αθήνα), ενώ ήταν σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα.

Στη πολυετή Παραολυμπιακή καριέρα του κατέκτησε στον ακοντισμό ένα αργυρό μετάλλιο το 1992 και ένα χάλκινο το 1988 και στη σφαιροβολία δύο χάλκινα το 1992 και το 2004 στην Αθήνα. Στο βιογραφικό του έχει επίσης και δύο παγκόσμια ρεκόρ στον ακοντισμό.

«Ο Χρήστος με το ήθος του και την πληθωρική του προσωπικότητα εκτός από σπουδαίος αθλητής υπήρξε σεβαστός συνάδελφος στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και καλός φίλος. Ο χαμός του μας προξενεί βαθιά λύπη και το κενό του θα είναι δυσαναπλήρωτο», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Ιωάννα Καρυοφύλλη αναφερόμενη στο θάνατο του Χρήστου Αγγουράκη.

Με αφορμή την απώλεια του κρητικού παραολυμπιονίκη ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης έκανε την παρακάτω δήλωση: «Φτωχότερο από σήμερα Παραολυμπιακό κίνημα, καθώς η απώλεια μιας μεγάλης μορφής του αθλητισμού του Χρήστου Αγγουράκη αφήνει ένα μεγάλο κενό στον κόσμο του αθλητισμού. Ξεκινώντας από το Ηράκλειο, την πόλη που γεννήθηκε ο Χρήστος Αγγουράκης κατέγραψε μια λαμπρή πορεία στον αθλητισμό, κατακτώντας μεγάλες διακρίσεις ως Παραολυμπιονίκης. Με επτά συμμετοχές σε Παραολυμπιακούς αγώνες αφήνει σπουδαία παρακαταθήκη στις νεότερες γενιές των αθλητών. Αιωνία του η μνήμη».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις