Αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση ότι η δρομέας, Νταμάρις Μούτι Μουτούα, γεννημένη στο Μπαχρέιν με καταγωγή από την Κένυα, βρέθηκε νεκρή σε πόλη στη δυτική χώρα της ανατολικής Αφρικής, με τον Αιθίοπα φίλο της, επίσης δρομέας, να είναι βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η είδηση από μόνη της θα μπορούσε να αφορά σε μια συνηθισμένη υπόθεση δολοφονίας, ωστόσο υπάρχει ένα δεδομένο που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για το εάν και κατά πόσον συνιστά μια απλή σύμπτωση. Κι αυτό γιατί η δολοφονία της Μουτούα ήρθε επτά μήνες μετά τη δολοφονία μιας άλλης αθλήτριας από την Κένυα, της Ολυμπιονίκη Άγκνες Τιρόπ, η οποία είχε βρεθεί μαχαιρωμένη στο σπίτι της στην ίδια πόλη τον Οκτώβριο του 2021.

Η Άγκνες Τίροπ (αριστερά) κατέλαβε την τέταρτη θέση στα 5.000 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Το σώμα της 28χρονης, η οποία έχει διπλή υπηκοότητα (Κένυας-Μπαχρέιν), βρέθηκε σε αποσύνθεση σε σπίτι στο Ίτεν, όπως δήλωσε στο Reuters ο αστυνομικός διοικητής της πόλης, Τομ Μακόρι, αποκαλύπτοντας ότι ο Αιθίοπας φίλος της είναι βασικός ύποπτος.

Το Ίτεν, όπου έγιναν και οι δύο δολοφονίες, έχει μια δημοφιλή βάση εκπαίδευσης για δρομείς μεγάλων αποστάσεων. Οι δύο δολοφονίες έριξαν τα φώτα της δημοσιότητας στη βία κατά των γυναικών στη χώρα της ανατολικής Αφρικής.

Η αστυνομία αναζητεί τον φίλο της, Εσκιντέρ Χαϊλεμαριάν Φολί, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία. Ακολουθούσε προπονήσεις στην ίδια εγκατάσταση και έκτοτε έχει διαφύγει από την Κένυα, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Ο ύποπτος κάλεσε έναν φίλο του και τον ενημέρωσε ότι σκότωσε την κοπέλα του… », είπε ο Μακόρι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις