Ένας (ακόμη) θρύλος του ελληνικού μπάσκετ εντάσσεται στο δυναμικό της ΕΟΚ. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ανέλαβε ρόλο συμβούλου στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΟΚ και στις εθνικές ομάδες μέχρι 18 ετών.

Ο Καστοριανός άλλοτε σπουδαίος γκαρντ είχε κάνει προ ημερών συνάντηση με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Βαγγέλη Λιόλιο, στην οποία και συμφωνήθηκε να βοηθήσει στο πλάνο για την εξέλιξη των ταλαντούχων Ελλήνων παικτών.

Έτσι ο «3D» θα έχει στενή συνεργασία με τον υπεύθυνο αναπτυξιακού στο Νότο, Κώστα Τσαρτσαρή, με τον οποίο έγραψαν ιστορία στον Παναθηναϊκό και την Εθνική ομάδα.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Μία ξεχωριστή συνεργασία αρχίζει από σήμερα η ΕΟΚ και το τμήμα ανάπτυξης του μπάσκετ, που υποδέχεται τον Δημήτρη Διαμαντίδη.
Ο άνθρωπος που έγραψε τη δική του σημαντική ιστορία ως αθλητής στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ, αναλαμβάνει τον ρόλο του συμβούλου στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας, όπως επίσης και στις Εθνικές ομάδες μέχρι 18 ετών.
«Δέχτηκα με χαρά την πρόταση να συνεργαστώ με ανθρώπους που περάσαμε πολλά χρόνια και πολλές στιγμές μαζί στα γήπεδα και έχουμε αναπτύξει σταθερές σχέσεις σεβασμού, εκτίμησης και φιλίας, για να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να κάνουμε τα νέα παιδιά να αγαπήσουν το μπάσκετ και να τα βοηθήσουμε να εξελιχθούν. Η προοπτική είναι πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά και τιμητική, νιώθω ότι υπάρχει μεγάλη ευθύνη και είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί θα καταφέρουμε κάτι καλό», είπε ο Δημήτρης Διαμαντίδης μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας. Αυτή, εκτός από τον συμβουλευτικό ρόλο, προβλέπει και τη συμμετοχή του σε εκπαιδευτικές ημερίδες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις