Στο Λαϊκό ο Άδωνις Γεωργιάδης - Η σπάνια αναφορά στη μητέρα του που πέθανε από λευχαιμία
Ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε ότι σύντομα θα ανακοινώσει τη λύση που θα προσφέρει ανθρώπινες συνθήκες στους ασθενείς του Λαϊκού Νοσοκομείου.

Το κτίριο του Λαϊκού Νοσοκομείου, που βρίσκεται στην οδό Σεβαστουπόλεως επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (11/06) ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μάλιστα προανήγγειλε ότι σύντομα θα δοθεί λύση στο πρόβλημα χώρου που υπάρχει και πως οι ασθενείς θα μπορούν πλέον να λαμβάνουν τις θεραπείες τους σε ανθρώπινες συνθήκες.
Ο ίδιος αποκάλυψε ότι το παράρτημα πρόκειται να μετακομίσει σε ένα καινούργιο κτίριο, το οποίο θα προσφέρει περισσότερες από 60 επιπλέον θέσεις θεραπείας, γεγονός που θα βοηθήσει προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός που επικρατεί.
Μετά την επίσκεψή του στο παράρτημα του Λαϊκού, όπου λαμβάνουν θεραπείες οι αιματολογικοί ασθενείς και όσοι πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, ο υπουργός Υγείας προχώρησε σε μια ανάρτηση, στην οποία έκανε και μια σπάνια αναφορά στη μητέρα του, που έφυγε από τη ζωή νικημένη από τη λευχαιμία πριν από 32 χρόνια.
Στην ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει:
«Πριν από πολλά χρόνια η μητέρα μου ελάμβανε χημειοθεραπείες στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου και τελικά πέθανε από Λευχαιμία στις 09/12/1993. Οι συνθήκες ήταν πάρα πολύ δύσκολες και ακόμη θυμάμαι την ταλαιπωρία που περνούσε.
Όταν έγινα Υπουργός Υγείας ξανά το 2024 επισκέφθηκα το παράρτημα της Σεβαστουπόλεως του Λαϊκού Νοσοκομείου, στο οποίο λαμβάνουν τις θεραπείες τους οι αιματολογικοί ασθενείς και οι έχοντες μεσογειακή αναιμία. Όπως και τότε έτσι και τώρα το Λαϊκό είχε και έχει εξαιρετικούς ιατρούς και πολύ μεγάλη φήμη. Αλλά η φήμη αυτή φέρνει και μεγάλο πλήθος.
Οταν είδα το πώς λαμβάνουν τις θεραπείες τους και πόσο στριμωγμένοι είναι οι ασθενείς και οι συγγενείς τους, αποφάσισα να θέσω ως έναν από τους σκοπούς της θητείας μου να βρω τρόπο να μεγαλώσω αυτόν τον χώρο και να δώσω στους ασθενείς την αξιοπρέπεια που δικαιούνται και που σήμερα λόγω χώρου δεν μπορούμε να τους προσφέρουμε.
Με τους συνεργάτες μου και την Διοίκηση του Λαϊκού Νοσοκομείου επισκεφθήκαμε το κτίριο στην οδό Σεβαστουπόλεως. Σύντομα θα ανακοινώσω την λύση που πιστεύω ότι έχω βρει και αν όλα πάνε καλά θα έχει ολοκληρωθεί έως την λήξη της θητείας μου, με νέο καινούργιο κτίριο που θα προσφέρει πάνω από 60 επιπλέον θέσεις θεραπείας και θα εξαφανίσει αυτόν τον συνωστισμό τους.
Καθήκον μας να κάνουμε την ζωή των ανθρώπων καλύτερη όσο μπορούμε και φυσικά το ίδιο θα κάνουμε και για άλλα νοσοκομεία που έχουν το ίδιο πρόβλημα».