Μοσχάρι ή χοιρινό; Ποιο ταιριάζει καλύτερα στο καθημερινό σας μενού;
Αναλύουμε τα διατροφικά προφίλ δύο κρεάτων που πρωταγωνιστούν στο πιάτο μας

Στην προσπάθεια για μια πιο υγιεινή διατροφή, η επιλογή του κατάλληλου κρέατος γίνεται σημαντική. Ανάμεσα στο μοσχαρίσιο και το χοιρινό, ποιο προσφέρει περισσότερα οφέλη; Εξετάσαμε αναλυτικά τις διαφορές τους για να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο.
Η σύγκριση των δύο ειδών
Χοιρινό (μαγειρεμένο, άπαχο)
Σίδηρος: Περίπου 0,9 mg
Πρωτεΐνη: Περίπου 27 g
Ολικά Λιπαρά: Περίπου 6 g
Κορεσμένα λιπαρά: Περίπου 2 g
Μονοακόρεστα λιπαρά: Περίπου 2,6 g
Πολυακόρεστα λιπαρά: Περίπου 0,6 g
Μοσχάρι (μαγειρεμένο, άπαχο)
Σίδηρος: Περίπου 2,1 mg
Πρωτεΐνη: Περίπου 26 g
Ολικά Λιπαρά: Περίπου 6 g (Κορεσμένα λιπαρά: Περίπου 2,5 g, Μονοακόρεστα λιπαρά: Περίπου 2,7 g, Πολυακόρεστα λιπαρά: Περίπου 0,3 g)
Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες για τη σύγκριση μοσχαρίσιου και χοιρινού κρέατος.