Εξιχνιάστηκε από τη διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ακόμα μια υπόθεση που αφορούσε παράνομη διενέργεια τυχερών παιχνιδιών και παράνομου στοιχηματισμού μέσω διαδικτύου, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 18χρονου.

Ο δράστης, που είχε δημιουργήσει ιστοσελίδα, υποσχόταν ψευδώς έναντι χρηματικής αμοιβής, δήθεν προγνωστικά σχετικά με την έκβαση ατομικών ή ομαδικών παιχνιδιών, αλλά κυρίως για αγώνες ποδοσφαίρου οι οποίοι συμπεριλαμβάνονταν στο δελτίο στοιχημάτων του ΟΠΑΠ, είτε ήταν εκτός κουπονιού.

Σημειώνεται ότι ο 18χρονος ζητούσε την αμοιβή με απευθείας μηνύματα που αντάλλασσε με τους χρήστες στο κοινωνικό δίκτυο, κυρίως μέσω κωδικών προπληρωμένων καρτών.

Ακολούθησε ψηφιακή έρευνα από εξειδικευμένα στελέχη, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με τη διαχειρίστρια εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης και με τους αρμοδίους παρόχους υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και διαδικτύου για την ταυτοποίηση του δράστη. Τελικά προέκυψε ότι η διαχείριση της ιστοσελίδας γινόταν από 18χρονο στην Κρήτη.

Κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε αιφνιδιαστική έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού στο σπίτι του 18χρονου, στο Ηράκλειο Κρήτης. Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα που διενεργήθηκε στα ψηφιακά μέσα του εμπλεκομένου, ταυτοποιήθηκε ψηφιακά η παράνομη δράση του και βρέθηκαν σχετικά αποδεικτικά στοιχεία.

Παράλληλα, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος Η/Υ που θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο 18χρονος δεν συνελήφθη, γιατί δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτοφώρου διαδικασίας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις