Σε μια κίνηση χωρίς προηγούμενο προχώρησε ο κολοσσός του streaming Netflix, καθώς αποφάσισε πως πλέον όσοι λογαριασμοί μένουν αδρανείς για τουλάχιστον ένα χρόνο θα ακυρώνονται και οι κάτοχοι δεν θα χρεώνονται με τη μηναία συνδρομή τους. «Στο Netflix το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι οι άνθρωποι να χάνουν τα χρήματά τους και θέλουμε από την πλευρά μας να συνεισφέρουμε σε αυτή την πολύ δύσκολη παρούσα συγκυρία», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας

Οι χρήστες θα ενημερώνονται για την επικείμενη διακοπή και αν δεν έχουν απαντήσει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα τότε το Netflix θα προχωρά στην ακύρωση των συνδρομών. Η πλατφόρμα θα διατηρεί τα στοιχεία των λογαριασμών (αγαπημένες σειρές ή ταινίες) για δέκα μήνες στην περίπτωση που κάποιος θελήσει να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό του. Το ποσοστό των λογαριασμών του Netflix που είναι αδρανείς υπολογίζεται σε 300.000, το 0,5% των συνολικών χρηστών.

Το πρώτο τρίμηνο του 2020 εγγράφηκαν στην πλατφόρμα σχεδόν 16 εκατομμύρια νέοι θεατές, ενώ οι εκτιμήσεις φέρνουν ακόμη 8 εκατομμύρια την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου με το συνολικό νούμερο των συνδρομητών να φτάνει τα 184 εκατομμύρια.

Η ιστορία του Netflix

Το Netflix ιδρύθηκε το 1997 στην Σκοτς Βάλεϊ της Καλιφόρνια από τον Μαρκ Ράντολφ και τον Ριντ Χέιστινγκς.

Ο Ράντολφ ήταν συνιδρυτής της MicroWarehouse, μιας εταιρείας ηλεκτρονικών υπολογιστών και στη συνέχεια έγινε αντιπρόεδρος της Borland International στον τομέα του μάρκετινγκ.

Ο Χέιστινγκς ήταν καθηγητής μαθηματικών και ίδρυσε την Pure Software, η οποία πρόσφατα πουλήθηκε έναντι 700 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Ράντολφ ήθελε να πουλούν κάτι στο ίντερνετ, αλλά δεν ήξερε τι θα μπορούσε να είναι αυτό. Έτσι, γεννήθηκε στον Χέιστινγκς η ιδεά του Netflix, όταν αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 40 δολάρια επειδή ξέχασε να επιστρέψει την ταινία «Apollo 13», που είχε νοικιάσει.

Η ιστοσελίδα του Netflix βγήκε στον αέρα στις 14 Απριλίου 1998, κάνοντας την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο το κοινό καταναλώνει το τηλεοπτικό και κινηματογραφικό προϊόν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις