Η ενημέρωση των Windows 10 για το Μάιο του 2020 είναι εδώ. Με Κωδικό 20H1 κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, αυτή είναι η έκδοση των Windows 10 2004. Είναι πολύ μεγαλύτερη από την ενημέρωση των Windows 10 του  Νοεμβρίου 2019, αλλά εξακολουθεί να φαίνεται σαν μια συλλογή χρήσιμων βελτιώσεων.

Λήψη Cloud για επανεγκατάσταση των Windows

Τα Windows 10 έχουν μια νέα επιλογή “Λήψη Cloud” που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά την επαναφορά του υπολογιστή σας σε ένα προεπιλεγμένο σύστημα Windows. Όταν μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Ενημέρωση και ασφάλεια> Ανάκτηση και επιλέξετε να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας και να καταργήσετε τα πάντα, μπορείτε τώρα να πείτε στα Windows να χρησιμοποιούν το “Λήψη Cloud”. Αντί να επανεγκαταστήσετε τα Windows 10 από τα αρχεία στο τοπικό σας σύστημα, τα Windows θα κατεβάσουν την πιο ενημερωμένη έκδοση των Windows 10 και θα τα εγκαταστήσουν στο σύστημά σας.

Αυτό θα εξοικονομήσει χρόνο μετά από ενημερώσεις. Προηγουμένως, ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό ήταν είτε να ενημερώσετε τα Windows 10 πριν “επαναφέρετε” το σύστημά σας είτε δημιουργώντας νέα μέσα εγκατάστασης των Windows 10 . Η δυνατότητα επαναφοράς των Windows 10 έχει γίνει πολύ πιο ισχυρή ενώ ακόμη κι αν καταστραφεί ο δίσκος σας δεν θα χάσετε τα αρχεία.

Πότε θα λάβετε την ενημέρωση;

Σας συνιστούμε να περιμένετε να είναι διαθέσιμη μια σταθερή έκδοση της ενημέρωσης. Όταν είναι, μπορείτε να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Ενημέρωση και ασφάλεια> Windows Update και θα σας προσφερθεί η επιλογή για ενημέρωση . Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να εμφανιστεί η ενημέρωση στο Windows Update μετά την επίσημη κυκλοφορία. Η Microsoft περνά από μια διαδικασία αργής ενημέρωσης, προσφέροντας αργά το πιο πρόσφατο λογισμικό σε όλο και περισσότερους ανθρώπους, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι είναι σταθερή και δεν εμφανίζονται σφάλματα.

Μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη του Βοηθού ενημέρωσης της Microsoft και να το εκτελέσετε. Ο Βοηθός ενημέρωσης θα αναβαθμίζει πάντα το σύστημά σας Windows 10 στην πιο πρόσφατη έκδοση, ακόμα κι αν η ενημέρωση δεν εμφανίζεται ακόμα στο Windows Update στον υπολογιστή σας. Το εργαλείο παραλείπει τη συνήθη διαδικασία αργής διάθεσης.

Εάν θέλετε την ενημέρωση νωρίτερα πριν ολοκληρωθεί η δοκιμή, μπορείτε να συμμετάσχετε στο κομμάτι ενημέρωσης του Release Preview στον υπολογιστή σας Windows 10 μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις> Ενημέρωση και ασφάλεια> Πρόγραμμα Windows Insider, ενεργοποιώντας το Insider που βασίζεται στο σύστημά σας και επιλέγοντας “Απλά διορθώσεις, εφαρμογές και προγράμματα οδήγησης. ” Θα λάβετε πρώιμες εκδόσεις των ενημερώσεων και των εφαρμογών των Windows 10 προτού κυκλοφορήσουν στο ευρύτερο κοινό. Και πάλι, δεν το προτείνουμε για τους περισσότερους ανθρώπους.

Περισσότερος έλεγχος στις προαιρετικές ενημερώσεις

Το Windows Update εγκαθιστά αυτόματα πολλές ενημερώσεις, αλλά ορισμένες ενημερώσεις είναι προαιρετικές. Τώρα, υπάρχει μια νέα οθόνη που εμφανίζει όλες αυτές τις ενημερώσεις σε ένα μέρος.

Ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης υλικού, μεγάλες ενημερώσεις λειτουργιών όπως η ίδια η Ενημέρωση Μαΐου 2020 και μηνιαίες ενημερώσεις ποιότητας χωρίς ασφάλεια, όπως οι ενημερώσεις C και D, θα εμφανίζονται εδώ.

Για να βρείτε αυτήν την οθόνη μετά την ενημέρωση στην ενημέρωση του Μαΐου 2020, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Ενημέρωση και ασφάλεια> Windows Update> Προβολή προαιρετικών ενημερώσεων. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε ποιες ενημερώσεις ενδέχεται να θέλετε να εγκαταστήσετε.

Το Windows Update θα εξακολουθεί να εγκαθιστά αυτόματα πολλές ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης υλικού, αλλά μερικές φορές υπάρχουν πρόσθετες ενημερώσεις που ενδέχεται να μην εγκατασταθούν αυτόματα. Στο παρελθόν, έπρεπε να ανακαλύψετε τη Διαχείριση συσκευών και να επιλέξετε μια συγκεκριμένη συσκευή για ενημέρωση. Τώρα, όλες οι προαιρετικές ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης υλικού θα εμφανίζονται σε αυτήν την οθόνη .  

Όρια bandwith για το Windows Update

Η εφαρμογή Ρυθμίσεις σάς δίνει πλέον περισσότερο έλεγχο για το εύρος ζώνης που χρησιμοποιείται για τη λήψη ενημερώσεων των Windows. Στις τρέχουσες εκδόσεις των Windows, μπορείτε να ορίσετε ένα όριο εύρους ζώνης ως ποσοστό του εύρους ζώνης σας. Τα Windows 10 έκδοση 2004 θα σας επιτρέψουν να ορίσετε ένα ακριβές όριο “Απόλυτο εύρος ζώνης” σε Mbps για πιο ακριβή περιορισμό των λήψεων ενημερώσεων. Αυτή η επιλογή ήταν προηγουμένως διαθέσιμη στην Πολιτική ομάδας, αλλά είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους στις Ρυθμίσεις.

Για να βρείτε τις επιλογές περιορισμού εύρους ζώνης ενημέρωσης σε οποιαδήποτε έκδοση των Windows 10, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Ενημέρωση και ασφάλεια> Βελτιστοποίηση παράδοσης> Επιλογές για προχωρημένους.

Η σειρά των βελτιώσεων αφορά στα χαρακτηριστικά λειτουργίας των Windows, ώστε να είναι πιο ευκρινή και απλά, ακόμα και για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

Ο κέρσορας γίνεται ευκολότερος να τον δεις και να τον ακολουθήσεις, διαθέτοντας πια ενσωματωμένο μεγεθυντικό φακό.

Οι αλλαγές στην εμφάνιση

Βελτιώσεις θα υπάρξουν και στην εμφάνιση. Ο μεγεθυντικός φακός (Magnifier), οι φωνητικές λειτουργίες ανάγνωσης κειμένου, ο Narrator, το ενσωματωμένο στα Windows πρόγραμμα ανάγνωσης της οθόνης θα βελτιωθούν με νέα εργαλεία 

Το “βελάκι” του mouse πλέον μπορεί να αλλάζει μέγεθος και χρώμα ακόμα και σε περιβάλλον κειμένου, όπως γινόταν και στα Windows 8 για τους παλιότερους. Ο μεγεθυντικός φακός θα μπορεί τώρα να αναγνωρίζει και κείμενο στα στους πιο δημοφιλείς browsers Edge, Chrome και Firefox και τις εφαρμογές του Office. Ενώ τέλος με το Narrator, υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις τα Windows ακόμα και χωρίς την οθόνη

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις