Κινητό νερό επισκευή: Το νερό διεισδύει στις εξωτερικές εισόδους και πτυχές της συσκευής, δηλαδή στη θύρα φόρτισης, στη θύρα ακουστικών και στο ηχείο. Αφού μπει εκεί μετά προχωράει στο ηλεκτρικό κύκλωμα του κινητού. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Το νερό, ως αγωγός, μεταφέρει ρεύμα και υπερφορτώνει το κινητό με ενέργεια, καταστρέφοντας έτσι τη μητρική πλακέτα αν είναι και θαλασσινό τα πράγματα ως προς την διάβρωση μετέπειτα επιταχύνονται.

Αν αφήσεις το κινητό σου να στεγνώσει από μόνο του είναι πολύ μεγάλο λάθος . Όσο το νερό μένει μέσα στη συσκευή διαβρώνει τα κυκλώματα, τα πηνία και τις αντιστάσεις λόγω των μεταλλικών στοιχείων που περιέχονται στο νερό.

Συνήθως η ζημιά από το νερό δεν γίνεται άμεσα εμφανής, εκεί είναι που την πατάνε όλοι. Μπορεί το νερό να κάνει περισσότερη ώρα να εισχωρήσει στα ευαίσθητα μέρη του κινητού. Την επόμενη μέρα θα έρθεις αντιμέτωπος με μια πολύ κακή πραγματικότητα: δεν θα μπορεί να ενεργοποιήσεις καν το κινητό του.

Το κινητό μου έπεσε σε νερό – Τι κάνω 

Ψυχραιμία όχι κατάρες και  γρήγορες κινήσεις μπας και σώσεις ένα βρεγμένο κινητό.

1. Βγάλε το από το νερό όσο πιο γρήγορα μπορείς

2.  Σκούπισε το όσο πιο καλά μπορείς με μια πετσέτα

3. Απενεργοποίησε το (ας παίζει η οθόνη, κάνε το)

4. Βγάλε του την μπαταρία (αν βγαίνει), την κάρτα SIM και τα ακουστικά (αν είναι συνδεδεμένα στο κινητό)

5. Τοποθέτησε το σε όρθια θέση αν δεν μπορείς να βγάλεις τη μπαταρία του

6.Σταμάτα να βρίζεις, δεν βοηθά

Αν το στεγνώσεις μπορείς να το σώσεις;

Τι ΔΕΝ κάνεις αν έπεσε το κινητό σου στο νερό

1. Μην προσπαθήσεις να στεγνώσεις το κινητό σου στο φούρνο μικροκυμάτων – είναι πολύ επικίνδυνο, μπορεί να προκαλέσει ακόμη και φωτιά. Σίγουρα το κινητό θα εκραγεί και θα καταστραφεί

2. Μην βάλεις το κινητό σου στην κατάψυξη – γιατί μόλις το βγάλεις θα λιώσει το νερό που πάγωσε. Είναι σαν να ξεκινάς πάλι από το μηδέν.

3. Μην χρησιμοποιήσεις πιστολάκι μαλλιών για να στεγνώσεις το κινητό σου – Η ζέστη μπορεί να κάψει οριστικά τα κυκλώματα του.

4. Το ίδιο ισχύει και αν δοκιμάσεις να το τοποθετήσεις στο καλοριφέρ ή κοντά σε λάμπα. Παλιά πριν τα smartphones κάτι γινότανε. Τώρα ξέχασέ το

5. Μην το βάλεις να στραγγίξει μεσα σε ωμό ρύζι. Ίσως καταφέρνει να απορροφήσει λίγο νερό αλλά όχι όσο γρήγορα πρέπει για να προλάβεις τη ζημιά που θα έχει ήδη προκληθεί.

6. Μην ενεργοποιήσεις το τηλέφωνό σου και μην πατήσεις κανένα πλήκτρο.

7. Μην ανακινήσεις, ή χτυπήσεις το τηλέφωνό σου, στην προσπάθεια να βγάλεις το νερό που έχει εισχωρήσει.

Αυτή είναι η λύση

Μάστορας, επισκευή, αποχωρισμός (για πάντα ή λίγες μέρες). Τα smartphones δεν παίρνουν πατέντες και μαστοριές μετά από μία τέτοια ζημιά. Μη χάνεις χρόνο και μην ελπίζεις άδικα πλην σπανίων περιπτώσεων. Εκτός αν έχει κινητό waterproof