Επιθέσεις σε 159 κυβερνητικά sites του Αζερμπαϊτζάν υποστηρίζουν πως πραγματοποίησαν οι Anonymous Greece. Εξέφρασαν έτσι, όπως λένε, τη συμπαράστασή τους στην Αρμενία αναφορικά με τη σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. «Ως μια μικρή συμπαράσταση στους Αρμένιους κατεβάσαμε 83 κυβερνητικά σάιτ του Αζερμπαϊτζάν #Armenia #Greece Τη λίστα μπορείτε να την δείτε παρακάτω», έγραψαν στη μία ανάρτηση.

«Ακόμη 76 κυβερνητικά ( τα σημαντικότερα ) του Αζερμπαϊτζάν χτυπήθηκαν μαζί και το κεντρικό domain https://www.gov.az/», έγραψαν στη δεύτερη.

Ως μια μικρή συμπαράσταση στους Αρμένιους κατεβάσαμε 83 κυβερνητικά σάιτ του Αζερμπαϊτζάν #Armenia #GreeceΤην λιστα μπορειτε να την δειτε παρακατω.

Gepostet von Anonymous Greece amDonnerstag, 1. Oktober 2020

Η πρώτη ανάρτηση 

Ακομη 76 κυβερνητικα ( τα σημαντικοτερα ) του Αζερμπαϊτζάν χτυπηθηκαν μαζι και το κεντρικο domain https://www.gov.az/. #Armenia #Greece

Gepostet von Anonymous Greece amDonnerstag, 1. Oktober 2020

Η δεύτερη ανάρτηση

Βομβαρδισμός της πρωτεύουσας του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Η πρωτεύουσα Στεπανακέρτ του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) βομβαρδίζεται από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν. «Χτύπησαν το Στεπανάκερτ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, Άρτσρουν Χοβανισιάν. Σύμφωνα με το armenpress πολλοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές σε πολιτικές υποδομές. Η υπηρεσία διάσωσης χτυπήθηκε επίσης. Το Στεπανακέρτ ή Χανκεντί είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της ντε φάκτο Δημοκρατίας του Αρτσάχ, χτισμένο σε υψόμετρο 813 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ο πληθυσμός του υπολογίζεται στους 55.000.

“Υπάρχουν πολλοί τραυματίες μεταξύ των αμάχων, πολιτικές υποδομές υπέστησαν ζημιές”, ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook ο Αρτσρούν Οβανισιάν, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις για το είδος των πληγμάτων και τις ζημιές.

Στο μεταξύ έχει ξεκινήσει “η διαδικασία απομάκρυνσης” προς τη Γαλλία των δύο δημοσιογράφων της γαλλικής εφημερίδας Le Monde που τραυματίστηκαν χθες στο Ναγκόρνο- Καραμπάχ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

“Έφυγαν από το Στεπανακέρτ και είναι σε διαδικασία απομάκρυνσης”, επεσήμανε το υπουργείο.

“Έχουμε αποδείξεις για τουρκικά drones και F-16”

“Η Αρμενία διαθέτει “αποδείξεις” ότι η Τουρκία στηρίζει στρατιωτικά τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ” δήλωσε ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, η οποία κυκλοφόρησε σήμερα. Ο Πασινιάν κατηγόρησε την Τουρκία ότι στηρίζει τον αζέρικο στρατό με μαχητικά αεροσκάφη, drones και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό και ότι έχει στείλει στρατιωτικούς συμβούλους καθώς και “μισθοφόρους και τρομοκράτες” στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, την αποσχιθείσα περιοχή που στηρίζεται από την Αρμενία, όπου συγκρούονται από την Κυριακή Μπακού και Έρεβαν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις