Μετά τις διαρροές από τους early testers στην Ιαπωνία, ήρθε η ώρα για τη Sony να δείξει επίσημα το νέο περιβάλλον χρήσης του PlayStation 5! Ο αντιπρόεδρος του τμήματος σχεδιασμού και management, κ. Hideaki Nishino, τόνισε ότι στόχος της εταιρείας ήταν να αλλάξει ριζικά το design με επίκεντρο τον χρήστη.

Αφότου γίνει το login, το σύστημα του PlayStation 5 μεταφέρει τον gamer στο Control Center, ενώ εάν έπαιζε προηγουμένως κάποιο παιχνίδι, τότε τον επαναφέρει αυτόματα στο σημείο που το άφησε. Από το Control Center ο gamer έχει άμεση πρόσβαση σχεδόν στα πάντα (νέα, επιτεύγματα, φίλους κλπ.), με το ανοικτό game να φαίνεται στο φόντο. Σύμφωνα με το techgear, η πρόσβαση στο Control Center γίνεται κατά τη διάρκεια του gaming εάν πατήσεις το PlayStation button στο τηλεχειριστήριο DualSense.

Μια νέα λειτουργία είναι το Activities, τα οποία εμφανίζονται σε κάρτες στο Control Center και βασίζονται στο εκάστοτε παιχνίδι που είναι ανοικτό τη δεδομένη στιγμή. Για παράδειγμα, εάν παίζεις το Sackboy, τότε στις Activity Cards σου εμφανίζονται πληροφορίες για τα στατιστικά, τα τρόπαια, την πίστα και αποστολές που πρέπει να φέρεις εις πέρας. Σε κάποια παιχνίδια θα υπάρχουν και πληροφορίες από άλλους gamers του PlayStation Plus για να μην χρειάζεται να ψάχνεις τη λύση π.χ. σε κάποιο γρίφο σε ιστοσελίδες.

Ακόμη, από το Control Center μπορείς να μεταπηδάς άμεσα σε άλλα games χάριν στον ταχύτατο SSD του PS5. Επίσης, εμφανίζονται ειδοποιήσεις από φίλους και υπάρχει δυνατότητα για Party chat (με υποστήριξη από PS4 σε PS5).

PS5: Πότε θα κυκλοφορήσει και πόσο θα κοστίζει

Επισημοποιήθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου PlayStation 5 και, σύμφωνα με τις δηλώσεις της Microsoft, θα εμφανιστεί στα ράφια στις 12 Νοεμβρίου για Αμερική, Ιαπωνία, Καναδά, Μεξικό, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Ν. Κορέα, και λίγο αργότερα, στις 19 Νοεμβρίου για τον υπόλοιπο κόσμο.

Η τιμή της κονσόλας ”νέας γενιάς” θα ανέρχεται στα 499,99€, ενώ το PS5 Digital Edition στα 399,99€, με τις προ-παραγγελίες να ανοίγουν στις 16 του Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, για την Ελλάδα θα ισχύσουν οι ίδιες τιμές και η ίδια ημερομηνία έναρξης προ-παραγγελιών.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Sony θα δοκιμάσει μια…”πατέντα”, ώστε αρκετά παιχνίδια των PS1/PS2/PS3 να μπορούν να εξομοιωθούν στη νέα κονσόλα και να χρησιμοποιηθούν μέσω μιας βιβλιοθήκης cloud gaming. Ακόμη, ενδέχεται οι χρήστες να μπορούν να δημιουργήσουν δικά τους παιχνίδια και να τα μοιράζονται με τους φίλους τους μέσω cloud.

Δείτε βίντεο του νέου PS5:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις