Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης αποφάσισε να απαγορεύσει την πρόσβαση στο Pornhub και 190 άλλους ιστότοπους πορνογραφίας, προκαλώντας οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι χρήστες μιλούν για λογοκρισία ενώ απευθύνουν έκκληση για διαμαρτυρία κατά της απόφασης.

Ο υπουργός Ψηφιακής Οικονομίας Puttipong Punnakanta είπε ότι το μπλοκάρισμα αυτών των σελίδων ήταν μέρος των προσπαθειών περιορισμού της πρόσβασης σε ιστότοπους πορνογραφίας και τζόγου, οι οποίες είναι παράνομες βάσει του νόμου περί εγκλήματος στον κυβερνοχώρο της χώρας.

Ωστόσο, πολλοί χρήστες της Ταϊλάνδης επέκριναν την απόφαση να κλείσουν τον ιστότοπο σε μια χώρα που ήταν μεταξύ των 20 κορυφαίων σε καθημερινή επισκεψιμότητα στο Pornhub το 2019 και η οποία είναι γνωστή παγκοσμίως στον τομέα της σεξουαλικής βιομηχανίας. Έκαναν μάλιστα τάση στο Twitter το hashtag #SavePornhub και μέσω αυτού έκαναν κάλεσμα για διαδήλωση.

Μια ακτιβιστική ομάδα που ονομάζεται Anonymous Party είπε: «Θέλουμε να ανακτήσουμε το Pornhub. Οι άνθρωποι δικαιούνται επιλογές». Δεκάδες ακτιβιστές διαδήλωσαν για το μπλοκάρισμα των σελίδων έξω από το Υπουργείο Ψηφιακής Οικονομίας, κρατώντας πανό που έγραφαν «δωρεάν Pornhub».

Το Pornhub από την πλευρά του δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό. Ορισμένοι χρήστες του διαδικτύου ρώτησαν εάν η απαγόρευση αφορούσε στην προσπάθεια προστασίας της ηθικής της Ταϊλάνδης ή επειδή ο ιστότοπος περιείχε κάποιες βασιλικές εικόνες.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης είναι αντιμέτωπη με πολύμηνες διαμαρτυρίες, ζητώντας την απομάκρυνση του πρωθυπουργού Prayuth Chan-ocha, πρώην ηγέτη της χούντας, καθώς και την μείωση των εξουσιών του βασιλιά Μάχα Βατζιραλόνγκορν.   Μετά το μπλοκάρισμα του Pornhub στο ταιλανδέζικο Twitter έγινε δημοφιλές το hashtag, που μεταφράζεται ως #HornyPower, με tweets που σχολιάζουν ή δημοσιεύουν meme για την κυβέρνηση.

«Εάν κάποιος δεν μισούσε την τρέχουσα στρατιωτική κυβέρνηση, τώρα μάλλον το κάνει», δήλωσε ένας χρήστης.   Η Emilie Pradichit, διευθύντρια του Ιδρύματος Manushya, για τα ψηφιακά δικαιώματα, δήλωσε ότι η απόφαση έδειξε ότι η Ταϊλάνδη είναι «μια χώρα ψηφιακής δικτατορίας, με συντηρητικούς στην εξουσία, να προσπαθούν να ελέγχουν αυτά που μπορούν να παρακολουθούν και να λένε οι νέοι στο διαδίκτυο».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις