Το Twitter κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα τελευταία χρόνια, χαρακτηριζόμενο ως ένα από τα ταχύτερα μέσα διάδοσης πληροφοριών σε παγκόσμια κλίμακα. Οι δημιουργοί του θα προβούν στην προσθήκη μιας νέας λειτουργίας, στα χνάρια του Instagram, κάνοντας το μέσο ακόμα πιο πλήρες και διασκεδαστικό. Ο λόγος για τα…fleets.

Τι είναι τα fleets

Τα fleets πρόκειται για λειτουργία παρόμοια με εκείνη των stories στο Instagram. Οι χρήστες που επιθυμούν την ανάρτηση ενός fleet, μπορούν να δημοσιεύουν φωτογραφίες, βίντεο ή κείμενο, τα οποία θα υπόκεινται σε διαγραφή εντός 24 ωρών. Η νέα αυτή δυνατότητα έχει ήδη ξεκινήσει και προσφέρεται σε συσκευές Anroid και iPhone, ενώ τις επόμενες ημέρες θα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως. Ωστόσο, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί πότε η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σε συσκευές desktop.

Σημειώνεται πως, πριν οι δημιουργοί προβούν στην οριστική προσθήκη των fleets, εφάρμοσαν δοκιμαστική περίοδο σε Ιταλία, Ινδία, Βραζιλία και Ν. Κορέα και δέχθηκαν θετικά σχόλια.

Ο Τζόσουα Χάρις, διευθυντής σχεδιασμού του Twitter δήλωσε πως «Δημιουργήσαμε έναν χώρο με λιγότερη πίεση που επιτρέπει στους ανθρώπους να εκφραστούν με τρόπο που νιώθουν που λίγο πιο ασφαλείς» και κατόπιν πρόσθεσε:

«Επειδή εξαφανίζονται από την κοινή θέα μετά από μία ημέρα, τα fleets βοηθούν τους ανθρώπους να αισθανθούν πιο άνετα, μοιραζόμενοι τις προσωπικές και περιστασιακές σκέψεις τους, γνώμες και συναισθήματα».

Παράλληλα, άνθρωποι της εταιρείας αναφέρουν πως:

“Τώρα περισσότερο από ποτέ, θεωρούμε πως είναι κριτικής σημασίας να παρέχουμε στον κόσμο έναν εναλλακτικό τρόπο να μοιραστεί τις σκέψεις του, χωρίς να αισθάνεται ανασφάλεια για το ότι θα μείνει για πάντα στα πρακτικά και χωρίς την πίεση που ασκεί η πιθανότητα των δημόσιων απαντήσεων”.