Με εξώφυλλο και ειδικό αφιέρωμα τιμά το περιοδικό ”TIME” το πρόσωπο της χρονιάς, μια ”παράδοση” των τελευταίων 92 ετών. Φέτος, για πρώτη φορά φιλοξένησε στο εξώφυλλο του το ”παιδί της χρονιάς”, μια επιστήμονα ετών…15! Η επιλογή έγινε κατόπιν συνεργασίας με τη Nickelodeon, και αφορά την 15χρονη ερευνήτρια Gitanjali Rao.

Λίγα λόγια για την Gitanjali

H Gitanjali Rao, από το Ντένβερ του Κολοράντο, αποτελεί καταξιωμένη ερευνήτρια και επιστήμονα, καθώς έχει εφεύρει νέες τεχνολογίες σε μια σειρά πεδίων, μεταξύ των οποίων μια συσκευή που μπορεί να εντοπίσει τον μόλυβδο στο πόσιμο νερό και μια εφαρμογή και επέκταση του Chrome που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό περιεχομένου εκφοβισμού στο ίντερνετ, να αποτελούν τα πιο αξιοσημείωτα επιτεύγματά της.

Σύμφωνα με την ίδια, ελπίζει πως, μέσω της δουλειάς και των όσων καταφέρνει, θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν πηγή έμπνευσης και για άλλα παιδιά, τα οποία με τη σειρά τους θα ονειρεύονταν ιδέες για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον κόσμο.

«Δεν θέλω μόνο να δημιουργήσω τις δικές μου συσκευές για την επίλυση των προβλημάτων του κόσμου, αλλά αυτό να αποτελέσει έμπνευση για άλλους, να κάνουν το ίδιο. Αν μπορώ εγώ, μπορείς κι εσύ» δήλωσε η 15χρονη επιστήμονας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Αντζελίνα Τζολί.

Αξίζει να σημειωθεί πως, η 15χρονη Gitanjali Rao, επιλέχθηκε μεταξύ 5.000 ακόμα υποψηφίων στις ΗΠΑ. Κατόπιν, έφτασε μέχρι τους πέντε τελικές φιναλίστ, όπου και ξεχώρισε από μια επιτροπή νέων, στην οποία συμμετείχε και ο παρουσιαστής Trevor Noah. Η 15χρονη και οι άλλοι τέσσερις φιναλίστ, πρόκειται να τιμηθούν για την προσφορά και τη δουλειά τους σε ειδική τηλεοπτική εκπομπή την επόμενη Παρασκευή.

Η επίσημη ανάρτηση του περιοδικού στον λογαριασμό του Twitter:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις