Σημαντικές καταγγελίες έχουν γίνει από πρώην υπάλληλο του πασίγνωστου δισεκατομμυριούχου. Πιο συγκεκριμένα, ένας Τούρκος μηχανικός ο οποίος εργάστηκε στην αεροδιαστημική εταιρεία SpaceX του Έλον Μασκ ανέφερε πως φερόταν στο προσωπικό του σαν να ήταν… σκλάβοι!

Ο Μπουλέντ Αλτάν αναφέρει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Hurriyet:

«Μας άφησαν μόνους πάνω σε ένα νησί. Αυτός μας έκανε να δουλεύουμε σαν σκλάβοι. Στη διάρκεια του πρώτου έτους παραμονής μας στο νησί, υπήρχε πολύ σοβαρό πρόβλημα με τη λογιστική υποστήριξη. Βρισκόμασταν αντιμέτωποι με καθυστερήσεις στις παραδόσεις τροφίμων. Το αποτέλεσμα ήταν η κατάσταση να γίνει οριακή και, το φθινόπωρο του 2005, οι εργαζόμενοι εκεί να ξεσηκωθούν και να αρχίσουν απεργία.

Καθόμασταν όλοι στην ακτή, σαν ζώα, περιμένοντας την ελεημοσύνη τους. Μετά από λίγο, ένα αεροπλάνο, το οποίο δεν μπορούσε να προσγειωθεί στο νησί, μας έριξε κατεψυγμένες φτερούγες κοτόπουλου και τσιγάρα και τρέξαμε να τα μαζέψουμε», πρόσθεσε.

Όπως ισχυρίζεται, επίσης, το πρώτο ουσιαστικά πλούσιο γεύμα, μαζί με ποτά, τους προσφέρθηκε μετά την τρίτη δοκιμαστική εκτόξευση του Falcon-1, τον Αύγουστο του 2008.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις