Το πρώτο της κέντρο ανάπτυξης προϊόντων στην Αφρική ετοιμάζεται να αναπτύξει η Google επιλέγοντας για αυτή την επένδυση την πρωτεύουσα της Κένυας, Ναϊρόμπι. Απώτερος στόχος της να προλάβει τις εξελίξεις και να δημιουργήσει τις υποδομές εξυπηρέτησης της ολοένα αυξανόμενης βάσης χρηστών του διαδικτύου στη Μαύρη Ήπειρο.

Μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, η Αφρική θα φιλοξενεί 800 εκατομμύρια χρήστες διαδικτύου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Google, αλλά και το ένα τρίτο του παγκόσμιου νεανικού πληθυσμού, καθιστώντας την έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Η Google προσλαμβάνει μηχανικούς, διαχειριστές προϊόντων, σχεδιαστές εμπειρίας χρήστη και ερευνητές για να στελεχώσει το νέο κέντρο, δήλωσαν από κοινού η Σούζαν Φρέι, αντιπρόεδρος του τομέα των προϊόντων, και ο Νίτιν Γκαρία, επικεφαλής της Google Africa.

Επενδύσεις 1 δισ. δολ. στην πενταετία

Η εταιρεία επενδύει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε διάφορα έργα στην ήπειρο για τα επόμενα πέντε χρόνια, όπως τόνισε ο CEO της Google Σουντάρ Πιτσάι τον περασμένο Οκτώβριο, με απώτερο στόχο να βοηθήσει τις οικονομίες να επιταχύνουν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό.

Έχει ήδη ιδρύσει κέντρο τεχνητής νοημοσύνης στην πρωτεύουσα της Γκάνας, Άκρα, εστιάζοντας σε καινοτομίες που μπορούν να εφαρμοστούν σε διάφορες προκλήσεις.

Η Microsoft έχει επίσης επενδύσει σε κόμβους τεχνολογικής ανάπτυξης στην Κένυα και τη Νιγηρία, επενδύοντας 100 εκατομμύρια δολάρια και προσλαμβάνοντας εκατοντάδες μηχανικούς και στις δύο χώρες.

Πηγή: OT

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις