Η Βικιπαίδεια, ελληνική έκδοση της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia, συμπληρώνει τον Δεκέμβριο 20 χρόνια ιστορίας. Συμπληρώνεται αποκλειστικά από εθελοντές, προσφέρει έναν θησαυρό γνώσης με περισσότερα από 215.000 λήμματα, αριθμός πολλαπλάσιος σε σχέση με τα 30.000 άρθρα το 2007.

Η Βικιπαίδεια ξεκίνησε το 2002, περίπου ένα χρόνο μετά την εμφάνιση της αγγλόφωνης Wikipedia. Στη συγγραφή και τη διόρθωση των κειμένων μπορεί να συνεισφέρει οποιοσδήποτε χρήστης, ανώνυμα ή επώνυμα, ανεξάρτητα από γραμματικές γνώσεις, κοινωνική θέση ή επάγγελμα.

Η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια λειτουργεί σύμφωνα με την πολιτική και με την υποστήριξη του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος Wikimedia, και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από δωρεές των χρηστών και φίλων της, καθώς δεν περιέχει διαφημίσεις.

Εκτός από τη Βικιπαίδεια, το Ίδρυμα Wikimedia έχει επίσης αναπτύξει το Βικιλεξικό με 810.000 λήμματα, τη Βικιθήκη με 15.300 πρωτογενή κείμενα από Όμηρο και Αριστοτέλη μέχρι ποιήματα από την Ελληνική Ανθολογία, τον Θούριο του Ρήγα, βυζαντινούς ύμνους και νεότερους λογοτέχνες, νόμους, διοικητικά και δημόσια έγγραφα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις