Το αδιαχώρητο στο λιμάνι της Πάρου - Αποκλειστικές εικόνες του flash
Είναι χαρακτηριστικό ότι το «Δήλος» απέπλευσε το πρωί της Δευτέρας (30/06) με 2.500 επιβάτες, ενώ συνεχίζονται τα δρομολόγια.

Το αδιαχώρητο επικρατεί από το πρωί της Δευτέρας 30 Ιουνίου στο λιμάνι της Παροικιάς στην Πάρο, εκεί από όπου προσπαθούν να φύγουν από το νησί χιλιάδες επιβάτες που δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν την Κυριακή λόγω της απαγόρευσης του απόπλου εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.
Από τη στιγμή που έπεσαν τα μποφόρ και άναψε το πράσινο φως για να ταξιδέψουν τα καράβια, το λιμάνι της Παροικιάς πλημμύρισε από τον κόσμο που προσπάθησε να εξασφαλίσει θέση σε ένα από τα καράβια με προορισμό τον Πειραιά, όπως φαίνεται και από τις αποκλειστικές εικόνες του flash.gr.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το «Δήλος» απέπλευσε το πρωί της Δευτέρας (30/06) με 2.500 επιβάτες, ενώ συνεχίζονται τα δρομολόγια που έχουν προγραμματιστεί στη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου οι αποκλεισμένοι επιβάτες να αναχωρήσουν για τα λιμάνια των προορισμών τους.
Επιβάτες χωρίς εισιτήρια μετά τις καθυστερήσεις
Ωστόσο η αγανάκτηση σε πολλούς επιβάτες είναι έκδηλη -ειδικά στα τρία κύρια λιμάνια της χώρας (Πειραιάς, Ραφήνα, Λαύριο)- καθώς τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η επιβίβασή τους.
«Εχθές ακύρωσαν τα εισιτήρια και μας είπαν να έρθουμε σήμερα. Είμαστε γκρουπ 70 άτομα και πάμε τώρα και πάω τώρα και μου λένε δεν γίνεται να ανανεωθούν τα εισιτήρια. Έρχομαι τώρα και μου είπαν ότι δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε. Εμείς έχουμε το ξενοδοχείο από εχθές, χάνουμε μια μέρα και θα χάσουμε και δεύτερη. Απίστευτο και δεν υπάρχει υπεύθυνος να μας αφήσει να μπούμε».
Όπως ανέφεραν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλούνται να επικοινωνούν προληπτικά με τις λιμενικές αρχές ή τις ναυτιλιακές εταιρείες, για επιβεβαίωση της ώρας αναχώρησης των δρομολογίων τους.