Τόμας Μπρόλιν: Ο Σουηδός «αντιστάρ» που αποσύρθηκε στα 28 και έγινε πωλητής σκουπών
Ο Τόμας Μπρόλιν, πήρε μια από τις πιο απρόσμενες αποφάσεις στην ιστορία του αθλήματος, εγκαταλείποντας την δόξα για μια νέα καριέρα.
Στον κόσμο του ποδοσφαίρου, όπου η δόξα και τα μεγάλα συμβόλαια αποτελούν συνήθως τον απόλυτο στόχο, η ιστορία του Τόμας Μπρόλιν ξεχωρίζει ως μία από τις πιο... απρόσμενες και ξεχωριστές που έχουν γραφτεί ποτέ.
Ο Σουηδός μεσοεπιθετικός υπήρξε ένας από τους κορυφαίους παίκτες της δεκαετίας του ’90, ωστόσο προκάλεσε παγκόσμια έκπληξη όταν αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση μόλις στα 28 του χρόνια, λίγα μόλις χρόνια μετά την κορύφωση της καριέρας του και την τέταρτη θέση στη Χρυσή Μπάλα του 1994.
Ένας τραυματισμός εκείνα τα χρόνια επηρέασε εμφανέστατα την απόδοση του και ο ίδιος, αποφάσισε πως αν και νέος σε ηλικία δεν μπορούσε πλέον να συνεχίσει να διαπρέπει στο ποδόσφαιρο.
Σήμερα, ο Μπρόλιν μοιάζει να έχει δικαιωθεί με αυτή του την απόφαση, καθώς πλέον δραστηριοποιείται ως επιχειρηματίας, πουλώντας ηλεκτρικές σκούπες με τεράστια επιτυχία!
Η χρυσή εποχή στην Πάρμα
Ο Μπρόλιν άφησε έντονο αποτύπωμα με τη φανέλα της Πάρμα, αποτελώντας βασικό μέλος της θρυλικής ομάδας που κυριάρχησε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της εποχής. Με τον ιταλικό σύλλογο κατέκτησε σημαντικούς τίτλους, όπως το Κύπελλο UEFA, το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και το Coppa Italia.
Παράλληλα, αποτέλεσε ηγετική μορφή της εθνικής Σουηδίας ποδοσφαίρου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 στις ΗΠΑ, οδηγώντας τη χώρα του σε μια ιστορική τρίτη θέση που παραμένει σημείο αναφοράς για τους Σουηδούς φιλάθλους.
Η απρόσμενη -αλλά πετυχημένη- απόφαση
Παρά την επιτυχία και τη φήμη, ο ίδιος ένιωθε πως είχε ολοκληρώσει τον κύκλο του στο άθλημα. Όπως είχε αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην ιταλική Gazzetta dello Sport, η καθημερινή ρουτίνα των προπονήσεων τον είχε κουράσει.
«Ένιωθα την ανάγκη να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό και να ανακαλύψω ξανά τον εαυτό μου», εξήγησε, αποκαλύπτοντας πως τότε γεννήθηκε η ιδέα δημιουργίας μιας καινοτόμου ηλεκτρικής σκούπας, που τον οδήγησε στον χώρο της επιχειρηματικότητας.
Η Twinner, όπως λέγεται η εταιρία του, είναι μια από τις πιο γνωστές εταιρίες με σκούπες στην Σουηδία. Ο Μπρόλιν κατέχει το 50% της επιχείρησης, καθώς είχε παραθέσει το κεφάλαιο που χρειαζόταν για να ξεκινήσει η παραγωγή. Αμέσως, η σκούπα του έγινε ανάρπαστη και πλέον κυκλοφορεί ακόμα και σε «συλλεκτικές» βερζιόν, οι οποίες φέρουν την υπογραφή του Σουηδού πρώην ποδοσφαιριστή.
Μάλιστα, όπως ο ίδιος έχει αποκαλύψει, σημαντικό μέρος των κερδών από τις πωλήσεις διατίθεται σε οργανώσεις για τα δικαιώματα των παιδιών στη Σουηδία. Πέρα από τα είδη καθαρισμού, ο Μπρόλιν έχει έντονη επιχειρηματική κινητικότητα, έχοντας ασχοληθεί με το πόκερ, ενώ πρόσφατα άρχισε να επεκτείνεται και στον χώρο του κρασιού.
Ο πρώην σταρ της Σουηδίας δεν μετανιώνει για την απόφαση του να αποσυρθεί από νεαρή ηλικία. «Το ποδόσφαιρο ήταν ένα υπέροχο κεφάλαιο στη ζωή μου, αλλά ήθελα να γράψω νέα κεφάλαια. Βρήκα την ευτυχία στην επιχειρηματικότητα και στην επιδίωξη των παθών μου σε διάφορα έργα. Δεν έχασα ποτέ την αγάπη μου για το παιχνίδι, αλλά απλώς ήθελα να το βιώσω από μια διαφορετική οπτική γωνία», δήλωνε πριν από λίγο καιρό ο Μπρόλιν.
Αποδεικνύοντας πως εν τέλει, ακόμα και για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές υπάρχει ζωή και μετά το ποδόσφαιρο, ενίοτε ακόμα και με περισσότερη επιτυχία από όση θα περίμεναν...