Τουρκία: Επαφές Υπ. Ενέργειας με Λίβυη υπό το βάρος της τουρκολιβυκής συμφωνίας
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με φόντο την πρόσφατη συμφωνία ανάμεσα σε Άγκυρα και Τρίπολη για σεισμικές έρευνες σε 4 θαλάσσιες περιοχές.


Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Αλπαρσλάν Μαπϊρακτάρ είχε συνάντηση με τον ομόλογό του από τη Λιβύη με φόντο την πρόσφατη συμφωνία Άγκυρας Τρίπολης για σεισμικές έρευνες σε 4 θαλάσσιες περιοχές.
Τουρκία και Λιβύη αξιολογήσαν τις ευκαιρίες στον τομέα των υδρογονανθράκων σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ.
Σεισμικές έρευνες στο μενού
Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας είχε συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη με τον υπουργό Πετρελαίου και φυσικού αερίου της Λιβύης, Χαλίφα Αμπντουσαντέκ και συζήτησαν τη συνεργασία που θα μπορούσαν να έχουν οι δύο χώρες στην εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με φόντο την πρόσφατη συμφωνία ανάμεσα σε Άγκυρα και Τρίπολη για σεισμικές έρευνες σε 4 θαλάσσιες περιοχές.
Σε ανάρτηση του υπουργού Ενέργειας της ΤουρκίαςΑλπαρσλάν Μαπϊρακτάρ σημειώνει «είχαμε συνάντηση με τον Υπουργό Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της Λιβύης, κ. Khalifa Abdulsadek, στην Κωνσταντινούπολη.
Αξιολογήσαμε τις ευκαιρίες συνεργασίας που μπορούμε να υλοποιήσουμε στον τομέα των υδρογονανθράκων, ιδίως στην εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Δηλώσαμε ότι μπορούμε να αξιολογήσουμε την εμπειρία της χώρας μας σε αυτόν τον τομέα με συγκεκριμένη συνεργασία που θα είναι προς αμοιβαίο όφελος και των δύο χωρών.