Μίνι φορέματα: Δεν υπάρχει σύγχρονη γυναίκα στον δυτικό πολιτισμό,ανεξαρτήτως σωματότυπου που δεν έχει φορέσει έστω και μία φορά super mini. Αλλά μέχρι να φτάσουμε σε αυτό ύψος πάνω από το γόνατο, υπήρξε πολύ δρόμος.Η πρώτη γυναικεία φιγούρα που άρχισε να φοράει όλο και πιο κοντές φούστες ήτανη flapper, η «νέα γυναίκα» των 20 's,πουχόρευε τσάρλεστον, κάπνιζε, έκοβε τα μαλλιά της κοντά και τόνιζε τα μάτια της με μαύρο κολ. Η γυναίκα τότε, ότι είχε απελευθερωθείτα δεσμά του κορσέ

.

Έπειτα από ένα σύντομο διάλειμμα,η άνοδος του στριφώματος ευνοήθηκεκαι πάλι με το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο κι αυτό για έναν απλό λόγο. Την οικονομία που έπρεπε να γίνεται στο ύφασμα και το γεγονός ότι κάθε γυναίκα το προμηθευόταν με δελτίο.Η νεολαία των 60 ‘s ήταν και αυτή που καθιέρωσε το μίνι στην πιο σύγχρονη μορφή του. Προηγουμένως έπρεπενα αντιμετωπιστεί ένα πρακτικό ζήτημα όμως. Για να ανέβει πραγματικά η φούστα, έπρεπε να εξαφανιστεί η ζαρτιέρα. Αυτό συνέβητο 1959,όταν η υφαντουργία Γκλεν Ρέιβεν στηΒόρεια Καρολίνα λάνσαρε μια επινόηση τουΆλεν Γκαντ,του πρεσβύτερου, το καλσόν.

Από κει και πέρα όλα πήραν το δρόμο τους. Το1967, η κυριαρχία του μίνι στην ποπ κουλτούρα έγινε αδιαμφισβήτητο γεγονόςκαι πρέπει να πούμε ότι καθοριστικό ρόλο στηναποποινικοποίηση του μίνι έπαιξε η Τζάκι Κένεντι.Βεβαίως η μόδα πάντα συμβαδίζει με την οικονομία. Αλλά δεν είναι πλήρως κατανοητό γιατί εδώ και δύο χρόνια οι σύγχρονοι σχεδιαστές εξαφανίζουν τη γυναίκα κάτω από τόνους ύφασμα.


Μόδα και καταναλωτισμός; Πολύ πιθανόν, αλλάη σύγχρονη μόδα έχει πολλά μέτρα ύφασμα, εξαιρετικής ποιότητας και πολλά αξεσουάρ

Βεβαίως τα μίνι φορέματα θα είναι πάντα πανταχού παρόντα αλλά ας πάρουμε μία γεύση από τις σύγχρονες τάσεις.Ένα ανάμικτο στιλ με αρκετά ρούχα “ουδέτερου φύλου”, “άφυλα” ρούχα, πουδεν έχουν ταμπέλα.Φουσκωτά, ογκώδη και τολμηρά, τα μανίκια, γραμμές σε καπαρτίνες που δεν τονίζουν τη σιλουέτα αλλά την εξαφανίζουν,φουστάνια που δεν κολλάνε πάνω στο σώμααλλά δίνουν όγκο.


Ποτέ άλλοτε δεν είχαν κάνει τόσο αισθητή την παρουσία της τα ογκώδη φορέματα και οι μπαλούν φούστες. Πρόκειται για ένα fashion trend που έχει καθιερωθεί τις τελευταίες σεζόν στην κορυφή.


Εσείς, είστε έτοιμες για την άνοιξη;