Με συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης και σπρέι πιπεριού αντιμετώπισαν λευκοί αστυνομικοί στο Fredericksburg της Βιρτζίνια στις ΗΠΑ έναν Αφροαμερικανό οδηγό που είχε πάθει εγκεφαλικό και κινδύνευε η ζωή του, όπως δείχνει βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τον Independent, οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε κλήση για παράσυρση και εγκατάλειψη και για επικίνδυνη οδήγηση σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Όταν το αυτοκίνητο σταμάτησε, διαπίστωσαν πως ο οδηγός ήταν ακίνητος στο τιμόνι.

Ο 34χρονος Ντέιβιντ Ουάσινγκτον φαίνεται να βρίσκεται σε κατάσταση σύγχυσης και δεν κουνιόταν. Ωστόσο οι αστυνομικοί θεωρούν ύποπτη τη συμπεριφορά του και ένας από αυτούς επιχείρησε να τον χτυπήσει με το taser που δεν ενεργοποιήθηκε, έτσι ο άλλος του έριξε σπρέι.


Στη συνέχεια τον σέρνουν έξω από το αυτοκίνητο και του περνούν χειροπέδες, ενώ ο 34χρονος – σε εμφανώς άσχημη κατάσταση – διαμαρτύρεται ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει.


Δείτε το βίντεο

Πηγές ανέφεραν πως ο Ουάσινγκτον οδηγήθηκε τελικά στο νοσοκομείο όπου έλαβε τις πρώτες βοήθειες και αναρρώνει.

Ο αστυνομικός που παραιτήθηκε από το τμήμα που εργαζόταν δήλωσε πως “έκανε ό,τι έπρεπε για να ελέγξει την κατάσταση και να μην γίνει χειρότερη” καθώς το θύμα οδηγούσε κοντά σε σχολείο και υπήρχε κίνδυνος να χτυπήσει κάποιον.


Πάντως το αστυνομικό τμήμα του Fredericksburg ανακοίνωσε πως οι τακτικές που χρησιμοποίησε ο αστυνομικός δεν είναι αυτές που υποδεικνύουν οι πολιτικές του τμήματος και η εκπαίδευση που πραγματοποιείται.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις