Η υποψήφια των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Χίλαρι Κλίντον και ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός της Ντόναλντ Τραμπ φέρονται σχεδόν να ισοψηφούν σε δημοσκόπηση ενόψει των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, καθώς η προεκλογική εκστρατεία διεξάγεται σε μια ατμόσφαιρα όλο και περισσότερο δηλητηριώδη.

Η έρευνα του πανεπιστημίου Quinnipiac φέρει την Χίλαρι Κλίντον να προηγείται συγκεντρώνοντας ένα 42% των προθέσεων ψήφου, ενώ ο δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ πιστώνεται το 40%.

Το υπόλοιπο 18% μοιράζεται ανάμεσα σε αυτούς που δήλωσαν ότι θέλουν να ψηφίσουν άλλον υποψήφιο (6%), δεν θα ρίξουν ψηφοδέλτιο στην κάλπη (5%) ή ότι παραμένουν αναποφάσιστοι (7%).

Το προβάδισμα της υποψήφιας των Δημοκρατικών σε αυτή την έρευνα είναι αισθητά μικρότερο συγκρινόμενο με την αμέσως προηγούμενη έρευνα του πανεπιστημίου Κουίνιπιακ, η οποία είχε δημοσιευθεί την 1η Ιουνίου: τότε, η Κλίντον προηγείτο του αντιπάλου της με τέσσερις εκατοστιαίες μονάδες.

Το ποσοστό της διαφοράς των δύο υποψηφίων βάσει αυτής της δημοσκόπησης είναι πολύ πιο μικρό από εκείνο που καταγραφόταν την Κυριακή σε μια δημοσκόπηση των ABC News/Washington Post, το οποίο ανερχόταν σε 12 μονάδες κι αποδιδόταν στις πρόσφατες αναταράξεις στην εκστρατεία του Τραμπ.

Οι εκλογείς βλέπουν να διεξάγεται «μια μικροπρεπής προεκλογική εκστρατεία», στην οποία εφαρμόζεται «πολιτική καμένης γης από τους δύο υποψήφιους, η οποία δεν τους αρέσει: Θεωρούν ότι ούτε η μια ούτε ο άλλος θα γίνει καλός πρόεδρος», σχολίασε ο Τιμ Μαλόι, αναπληρωτής διευθυντής του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων του πανεπιστημίου Κουίνιπιακ, στην ανακοίνωση που συνοδεύει την έρευνα.

Ρεπορτάζ του MSNBC

Επιστρατεύεται ο Ομπάμα

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου καθώς θα βρεθεί στο πλευρό της την 5η Ιουλίου σε εκδήλωση στην Βόρεια Καρολίνα ανακοίνωσε σήμερα η ομάδα που έχει αναλάβει την εκστρατεία της πρώην υπουργού Εξωτερικών.

«Στο Σάρλοτ, ο πρόεδρος Ομπάμα και η Χίλαρι Κλίντον θα μιλήσουν για τον τρόπο με τον οποίο θα βασιστούμε στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί και για το όραμά τους για μια Αμερική που θα είναι ισχυρότερη, καθώς θα είναι ενωμένη» επισημαίνεται σε ένα δελτίο Τύπου.

Την 9η Ιουνίου ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους άνοιξε τα χαρτιά του και τάχθηκε επίσημα στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον, αφού επί πολλούς μήνες δεν αποκάλυπτε ποιον υποψήφιο του κόμματός του είχε επιλέξει.

Η κοινή εμφάνιση του προέδρου Ομπάμα και της πρώην Πρώτης Κυρίας θα γίνει την ώρα που ο γερουσιαστής από το Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς αρνείται να εγκαταλείψει τα όπλα παρά το γεγονός ότι η Χίλαρι Κλίντον κατάφερε να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των εκλεκτόρων που χρειαζόταν για να εξασφαλίσει το χρίσμα.

Ρεπορτάζ της Wall Street Journal


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις