Ένας νεαρός άνδρας έχει εμφανιστεί στα social media και σε διεθνή ΜΜΕ όπως το BBC, οι New York Times και άλλα, ως θύμα της σφαγής στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, ως θύμα της συντριβής της EgyptAir… ως θύμα της σφαγής στο Ορλάντο και αλλού.

Έχει βρεθεί όμως και στη θέση του θύτη.

Αυτό έγινε στις 19 Ιουνίου, όταν η αστυνομία του Μεξικό άνοιξε πυρ κατά διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για αλλαγές στην Παιδεία, με αποτέλεσμα οκτώ άτομα να χάσουν τη ζωή τους. Στα social media ανέβηκε η φωτογραφία του, ενώ υποστηρίχθηκε ότι ήταν ο αστυνομικός που έδωσε την εντολή για τους πυροβολισμούς.

Πώς γίνεται αυτό;

Την απάτη ανακάλυψε το BBC καθώς οι δημοσιογράφοι δεν ήξεραν ούτε ποιος ήταν, ούτε πως η φωτογραφία του βρέθηκε μεταξύ των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της EgyptAir.

Βρήκαν όμως πως όλοι οι λογαριασμοί που ανέβαζαν τη φωτογραφία του ήταν από το Μεξικό.

Οι κάτοχοι των λογαριασμών αυτών παραδέχτηκαν ότι ο εικονιζόμενος τους εξαπάτησε, παίρνοντάς τους από μικροποσά ως και 1.000 δολάρια και αποφάσισαν να τον εκδικηθούν.

“Έχουμε ασκήσει αγωγή εναντίον του αλλά οι διαδικασίες είναι αργές και δεν μας έχει ξεπληρώσει ακόμη. Αποφασίσαμε να δείξουμε το πρόσωπό του σε όλο τον κόσμο” ανέφερε ένα από τα θύματά του.

Το France 24 τον εντόπισε, μίλησε μαζί του και – όπως υποστήριξε – όντως υπάρχει νομική διαδικασία εναντίον του για απάτη. “Η φωτογραφία μου είναι παντού γιατί κάποιος θέλησε να κάνει φάρσα σε βάρος μου, μετά από μία νομική διαμάχη. Δεν τους κατήγγειλα γιατί εδώ στο Μεξικό, δεν γίνεται τίποτα σε τέτοιες περιπτώσεις” ανέφερε ο ίδιος.

Σημειώνει πως επικοινώνησε με το BBC και τους New York Times, ζητώντας να αποσύρουν τη φωτογραφία του αλλά εκείνοι δεν επικοινώνησαν ποτέ μαζί του.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις