Κορονοϊός Πάσχα: Φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό για όλους τους Χριστιανούς, λόγω της καραντίνας για τον περιορισμό του Covid-19. Στην χώρα μας οι λειτουργίες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών και μακριά από τους πιστούς. Την ίδια ώρα στην Γερμανία οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές όλη την πασχαλινή περίοδο. Σημειώνεται πως ήδη αρκετοί πιστοί παρακολουθούν τις λειτουργίες τηλεοπτικά.

Όπως μεταδίδει η DW oι τηλεοπτικοί σταθμοί της χώρας έχουν προγραμματίσει τη ζωντανή μετάδοση πολύ περισσότερων λειτουργιών από άλλες χρονιές, είτε από σχεδόν άδειες εκκλησίες, είτε ακόμα και από τηλεοπτικά στούντιο, εφαρμόζοντας όλα τα προληπτικά μέτρα και τους ισχύοντες υγειονομικούς κανόνες. Υπενθυμίζεται ότι το Πάσχα των Δυτικών γιορτάζεται φέτος στις 12 Απριλίου, μια εβδομάδα νωρίτερα από το ορθόδοξο.

Στο Ντίσελντορφ ο δήμαρχος Τόμας Γκέιζελ είχε μια διαφορετική ιδέα. Αποφάσισε σε ένα μεγάλο drive-in κινηματογράφο δίπλα από το εκθεσιακό κέντρο της πόλης να τελεστούν τρεις πασχαλινές λειτουργίες. Από κοινού με εκπροσώπους της Καθολικής και Ευαγγελικής Εκκλησίας ο δήμαρχος Ντίσελντορφ ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Παρασκευή θα τελεστεί κοινή λειτουργία Καθολικών και Ευαγγελικών, την Κυριακή του Πάσχα μια καθολική και τη Δευτέρα του Πάσχα μια προτεσταντική λειτουργία.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές μπροστά στην γιγαντοοθόνη του drive-in σινεμά, το οποίο χωρά μέχρι 500 οχήματα, θα στηθεί μια μεγάλη σκηνή στην οποία θα τοποθετηθεί Αγία Τράπεζα. Οι πιστοί θα παρακολουθούν τη λειτουργία, διάρκειας περίπου μιας ώρας, από τα αυτοκίνητά τους και ο ήχος θα μεταδίδεται σε συγκεκριμένη συχνότητα στο ραδιόφωνο του οχήματος. Όπως ανακοινώθηκε τα εισιτήρια για τις πασχαλινές λειτουργίες διατίθενται δωρεάν στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.autokino-duesseldorf.de.

Ο δήμος του Ντίσελντορφ αναφέρει πως οι υγειονομικοί κανόνες θα είναι αυστηροί. Τα αυτοκίνητα θα σταθμεύσουν σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους στις θέσεις που έχουν ήδη προβλεφθεί. Σε κάθε όχημα επιτρέπεται να επιβαίνουν μέχρι και δύο ενήλικοι, καθώς και τα παιδιά τους έως 14 ετών. Το εισιτήριο θα σκανάρεται κατά την είσοδο των οχημάτων πίσω από το κλειστό τζάμι. Οι διοργανωτές των λειτουργιών ανακοίνωσαν ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε όσους δεν τηρούν τους κανόνες ακόμα κι αν είναι κάτοχοι εισιτηρίων. Οι πιστοί έχουν τη δυνατότητα να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους, για να πάνε πχ στην τουαλέτα. Το προσωπικό έχει αναλάβει να διασφαλίσει ότι θα τηρούνται και σε αυτή την περίπτωση οι προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των παρευρισκομένων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις