Αϊλάν Κούρντι: Ένα αγοράκι απέκτησε ο πατέρας του 3χρονου Σύρου Αϊλάν που έμελλε να γίνει σύμβολο του αγώνα των προσφύγων για μια καλύτερη ζωή με το θάνατό του. Ο 45χρονος Αμπντουλάχ Κούρντι, που είδε την γυναίκα του και τα δύο παιδιά του να πνίγονται ανοιχτά της Κω, παντρεύτηκε ξανά και στις αρχές Απριλίου υποδέχτηκε το νεογέννητο γιο του. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι θα δώσει στο νεογέννητο το όνομα του αδικοχαμένου γιου του.

Υπενθυμίζεται πως το άψυχο σώμα του μικρού Αϊλάν ξεβράστηκε στις ακτές της Τουρκίας στις 2 Σεπτεμβρίου του 2015, ύστερα από τη βύθιση του υπερφορτωμένου σκάφους στο οποίο επέβαινε όλη η οικογένεια. Ο μόνος που επέζησε από την οικογένεια ήταν ο πατέρας, ο οποίος επέστρεψε στο Κομπάνι. Η φωτογραφία με το άψυχο σώμα του μικρού Αϊλάν ήταν γροθιά στο στομάχι για τους δυτικούς και ευαισθητοποίησε τόσο απλούς πολίτες, όσο κυβερνήσεις και ΜΚΟ.

Ο Αμπντουλάχ παντρεύτηκε τη Φαγιέζ πριν δύο χρόνια. Μιλώντας στο δίκτυο, Rudaw, για τον νεογέννητο γιο του, δήλωσε: «Προσεύχομαι και ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε ένα παιδί. Εύχομαι σε αυτό το παιδί μια ευτυχισμένη ζωή, να μπορέσει να πάει στο σχολείο, να σπουδάσει, να ζήσει όπως όλα τα παιδιά του κόσμου. Θέλω αυτή την ελπίδα για όλα τα παιδιά».

Η αδερφή του Αμπντουλάχ, Τίμα, που ζει στο Βανκούβερ του Καναδά, δήλωσε πως το μωρό γεννήθηκε στις αρχές Απριλίου. «Συγχαρητήρια Αμπντουλάχ!» έγραψε. «Είθε ο γιος σας να γεμίσει την καρδιά με ευτυχία και κάθε στιγμή μαζί του να φέρει χαρά στην ζωή σας. Πάντα υπάρχει ελπίδα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις