Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απουσίαζε από τα γενέθλια του παππού του, στις 15 Απριλίου και αυτό δημιούργησε ερωτηματικά. Ο Κιμ εμφανίστηκε τελευταία φορά στα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας στις 11 Απριλίου. Προς το παρόν δεν υπάρχει διάψευση ή επίσημη επιβεβαίωση από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας.

Η αγορά στη Νότια Κορέα άνοιξε με τεράστιες απώλειες, με το εθνικό νόμισμα να κατρακυλά και το γεγονός ότι η Βόρεια Κορέα διατηρεί πυρηνικό οπλοστάσιο και υπάρχουν πιο ακραίοι από τον Κιμ, έχει προκαλέσει ανησυχία σε όλον τον πλανήτη με ορατό το ενδεχόμενο να αναλάβουν σκληροπυρηνικοί του καθεστώτος που επιθυμούν διακαώς να πατήσουν το κουμπί

Η Daily NK, που εδρεύει στη Σεούλ, ανέφερε μη αναγνωρισμένες πηγές στο απομονωμένο κράτος, λέγοντας ότι ο Κιμ αναρρώνει σε μια βίλα στο θέρετρο Χουνγκσάν του Όρους Κουγκγκάνγκ στην ανατολική ακτή, αφού υποβλήθηκε σε καρδιαγγειακή επέμβαση σε νοσοκομείο στις 12 Απριλίου.

Οι συνομιλίες αποπυρηνικοποίησης ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας σταμάτησαν στα τέλη του 2019 και αναλυτές αναφέρουν ότι φέτος οι δοκιμές και οι στρατιωτικές ασκήσεις φαίνεται να αποσκοπούν στην υπογράμμιση της επιστροφής της Βόρειας Κορέας σε μια πιο σκληρή πολιτική. Η αναφορά από μέσα της Βόρειας Κορέας είναι εξαιρετικά δύσκολη, ειδικά σε θέματα που αφορούν την ηγεσία της χώρας, δεδομένου ότι υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι στις πληροφορίες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις