Πάπας Φραγκίσκος: Σήμερα στο κήρυγμά του, κατά τη διάρκεια της πρωινής λειτουργίας του στην κατοικία του στο Βατικανό, αναφερόμενος στη γιορτή της Αγίας Αικατερίνης της Σιένας, που θεωρείται η προστάτιδα της Ευρώπης ο Πάπας είπε: «Προσευχόμαστε για την Ευρώπη, την ενότητα της Ευρώπης, την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να πάμε μπροστά σαν αδελφοί».

Την ίδια στιγμή οι δεξιές εφημερίδες της Ιταλίας βάλουν μαζικά εναντίον του. Η εφημερίδα «Ιl Foglio», που ανήκει στον Μπερλουσκόνι, επιτέθηκε ευθέως εναντίον του Πάπα υποστηρίζοντας με άρθρο της ότι «ο Πάπας αδειάζει όχι μόνο τη Σύνοδο των Ιταλών Επισκόπων, αλλά και χιλιάδες πιστών».

«Πρέπει να θυμόμαστε ότι Πάπες σαμποτέρ είχαμε και άλλους, αλλά ο αμπελώνας επέστρεψε και καρποφορεί μετά από αυτούς» προειδοποίησε η δεξιά εφημερίδα, ενοχλημένη που ο Πάπας κράτησε αποστάσεις από την επιθετική στάση της Ιταλικής Καθολικής Εκκλησίας έναντι της κυβέρνησης Κόντε, την οποία κατηγορεί γιατί δεν επιτρέπει το άνοιγμα των εκκλησιών στους πιστούς. Ο Πάπας ζήτησε «σύνεση και υπακοή» για την αντιμετώπιση της πανδημίας στο προηγούμενο κήρυγμά του, καθιστώντας σαφείς τις αποστάσεις του από τους Ιταλούς επισκόπους του.

Για το «Il Foglio», ο Πάπας «αποκήρυξε χιλιάδες πιστούς που αυτές της εβδομάδες συμμετέχουν σε παράνομες λειτουργίες, παράνομες κοινωνίες, παράνομες τελετουργίες».

Η σύνεση του Πάππα έρχεται σε αντίθεση με την αντιεπιστημονική στάση που διακηρύττουν δεξιές εφημερίδες της γειτονικής χώρας, η οποία θρήνησε χιλιάδες θύματα. Στη χώρα μας, μετά από έντονες πιέσεις της ηγεσίας της εκκλησίας, θυμίζουμε ότι επιτράπηκε να ανοίξουν οι ναοί και επιτρέπεται ο ατομικός εκκλησιασμός, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις