Κορονοϊός: Σύμφωνα με τα δεδομένα του Τζονς Χόπκινς ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό ξεπέρασε τα 3,5 εκατομμύρια την Κυριακή, με το σύνολο να ανέρχεται σε 3.502.126. Παγκοσμίως 247.107 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην COVID-19, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Με τις ΗΠΑ να καταγράφουν τους περισσότερους θανάτους και τα περισσότερα κρούσματα, η Ισπανία και η Ιταλία καταλαμβάνουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων, με 217.466 και 210.717 αντίστοιχα. Στις άλλες χώρες όπου έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 150.000 κρούσματα μόλυνσης συγκαταλέγονται το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία.

Ο νέος απολογισμός για την πορεία της πανδημίας στις ΗΠΑ, τον οποίο δημοσιεύει καθημερινά το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, δείχνουν ότι ο αριθμός των νέων θυμάτων από τον κορονοϊό έμεινε σταθερός σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο (1.453). Περισσότεροι από 67.600 άνθρωποι έχουν πεθάνει στις ΗΠΑ από την αρχή της πανδημίας.

Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα όπου καταγράφεται μακράν ο υψηλότερος αριθμός θανάτων εξαιτίας της πανδημίας από οποιαδήποτε άλλη στον πλανήτη. Την Τετάρτη, οι θάνατοι είχαν φθάσει τους 2.502, ωστόσο το τελευταίο διήμερο μειώθηκαν αρκετά στην αμερικανική επικράτεια. Επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ είναι η Νέα Υόρκη, όπου έχουν υποκύψει στην ασθένεια σχεδόν 19.000 άνθρωποι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις