Νότια Κορέα κρούσματα: Η ασιατική χώρα κατέγραψε 34 νέα κρούσματα του κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό εδώ και ένα μήνα. Ο λόγος είναι η νέα εστία της επιδημίας, η οποία εμφανίστηκε σε νυχτερινά κέντρα της Σεούλ στα οποία είχε πάει ένας ασθενής. Από τα νέα κρούσματα τα 26 αφορούν μετάδοση της covid-19 στην κοινότητα και οκτώ είναι εισαγόμενα, σύμφωνα με το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Αξίζει να σημειωθεί πως ο τελευταίος απολογισμός είναι ο υψηλότερος από τις 9 Απριλίου, καθώς το τελευταίο διάστημα η  Νότια Κορέα κατέγραφε μηδενικό ή μονοψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων στην κοινότητα, με τον συνολικό απολογισμό να κυμαίνεται γύρω στα 10 νέα κρούσματα ή και λιγότερα τις τελευταίες εβδομάδες.

Τα κλαμπ της Σεούλ αύξησαν τα κρούσματα

Η αναζωπύρωση οφείλεται σε μια μικρή, αλλά επεκτεινόμενη εστία της covid-19 σε πέντε κλαμπ της Σεούλ, στη συνοικία Ιταεγουόν, τα οποία επισκέφθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ένας 29χρονος άνδρας προτού βρεθεί θετικός στον ιό. Πρέπει να τονιστεί πως τουλάχιστον 15 κρούσματα που καταγράφηκαν την Παρασκευή συνδέονται με τον άνδρα αυτό. Από τα 18 νέα κρούσματα του Σαββάτου, τα 17 σχετίζονταν με την εστία αυτή, ενώ σήμερα οι 14 από τις 26 νέες μολύνσεις σε επίπεδο κοινότητας αφορούν τη Σεούλ, σύμφωνα με το KCDC.

Μετά τις εξελίξεις αυτές οι αρχές της κορεατικής πρωτεύουσας ζήτησαν να κλείσουν όλα τα νυχτερινά κέντρα της πόλης καθώς φοβούνται ότι η νέα εστία της μόλυνσης θα αναζωπυρώσει την επιδημία του κορονοϊού. Μάλιστα οι υγειονομικές αρχές εκτιμούν σε 7.200 τον αριθμό των ατόμων που επισκέφθηκαν τα εν λόγω κλαμπ.

“Η αμέλεια μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων”, δήλωσε ο δήμαρχος της Σεούλ Παρκ Γουν- σουν, διευκρινίζοντας ότι τα νυχτερινά κέντρα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεοτέρας. Επίσης ζήτησε από τους ανθρώπους που τα έχουν επισκεφθεί τις τελευταίες ημέρες να ενημερώσουν τις αρχές και να μπουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις