Κορονοϊός Ρωσία: Περισσότεροι Ρώσοι πεθαίνουν την περίοδο της πανδημίας από ασθένειες που σχετίζονται με την κατάχρηση οινοπνευματωδών ποτών, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα. «Δυστυχώς αυτή την περίοδο ο ρόλος του αλκοόλ στη δομή της θνητότητας άρχισε να αυξάνεται» είπε ο Μουράσκα, μιλώντας στην ρωσική βουλή.

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στις συζητήσεις που έγιναν στην ρωσική βουλή, στις οποίες προτάθηκε να πωλούνται οινοπνευματώδη σε άτομα ηλικίας άνω των 21 ετών, είπε ότι θα πρέπει να σκεφθούμε τι θα κάνουμε με το αλκοόλ σε κάποιο βαθμό και προσέθεσε ότι «ο δρόμος προς την μείωση της θνητότητας είναι ο δρόμος της μείωσης της κατανάλωσης αλκοόλ».

Ο Μουράσκα είπε επίσης ότι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, από την ηλικία των 18 ετών και άνω η αναλογία όσον αφορά τη θνητότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών αρχίζει να αλλάζει αισθητά. «Εάν μέχρι τα 18 η αναλογία αυτή κυμαίνεται περίπου στα ίδια ποσοστά, μετά τα 18, όταν η ζωή γίνεται αρχίζει να γίνεται πιο ελεύθερη, τα αγόρια παρουσιάζουν αμέσως υψηλά ποσοστά θνητότητας», κατέληξε ο Ρώσος υπουργός Υγείας.

Να σημειωθεί ότι θετικός στον ιό που έχει εξελιχθεί σε πανδημία βρέθηκε ο εκπρόσωπος Tύπου του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, o Ντμίτρι Πεσκόφ. Η διάγνωση γίνεται γνωστή λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση των θετικών αποτελεσμάτων και του Ρώσου πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν. Ο Μισούστιν ενημέρωσε έγκαιρα για την εξέλιξη τον Ρώσο πρόεδρο. Παράλληλα, τέθηκε σε αυτοαπομόνωση. Την ίδια στιγμή, τα πρωθυπουργικά καθήκοντα ανέλαβε ο Αντρέι Μπελούσοφ, με την έγκριση του Πούτιν.

Θετικός στον ιό που έχει εξελιχθεί σε πανδημία βρέθηκε ο νέος πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν. Ο Μισούστιν, όπως είναι λογικό, ενημέρωσε άμεσα για την εξέλιξη τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν. Η συγκεκριμένη είδηση θα έχει ως αποτέλεσμα για τον πρωθυπουργό της χώρας να τεθεί άμεσα σε αυτοαπομόνωση. Από εκεί και πέρα, αναμένεται να αναλάβει τα πρωθυπουργικά καθήκοντα ο Αντρέι Μπελούσοφ, καθώς θα είναι απών ο Μισούστιν. Η συγκεκριμένη αντικατάσταση εγκρίθηκε από τον Πούτιν. Υπενθυμίζεται ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ρωσία έχουν ξεπεράσει τα 106.000, ενώ οι νεκροί στο σύνολό τους ανέρχονται σε 1.073.