Τζεφ Μπέζος: Ο Τζεφ Μπέζος εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης ένεκα της πανδημίας του κορονοϊού, έγινε ο  πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη με περιουσία 143 δισεκατομμύρια δολάρια, αφού μαζί με τις πωλήσεις της εταιρείας του είδε να εκτοξεύεται και η προσωπική του περιουσία.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ από τις αρχές Μαρτίου η περιουσία του επικεφαλής της Amazon έχει αυξηθεί κατά 23%, ενώ αντίθετα ο δείκτης του Bloomberg που παρακολουθεί την εξέλιξη της περιουσίας των δισεκατομμυριούχων υποχώρησε κατά 4%.

Με περιουσία 143 δισ. δολάρια και μερίδιο 11% στην Amazon, ο Μπέζος είδε την εταιρεία του να επωφελείται ιδιαίτερα από την έλευση της πανδημίας, αν και προειδοποιεί ότι μπορεί να έσοδα να κινούνται σε επίπεδα ρεκόρ, ωστόσο ταυτόχρονα προκύπτουν και σημαντικά κόστη.

Η εξαιρετική πορεία στο χρηματιστήριο τόσο της Amazon, όσο και άλλων τεχνολογικών εταιρειών, έχει διαμορφώσει νέα δεδομένα στην κατάταξη των Κροίσων σε ότι αφορά ειδικά όσους επωφελήθηκαν από την κρίση.

Εκτός από τον Μπέζος στους πέντε πλέον κερδισμένους φιγουράρει και η πρώην σύζυγός του, που έγινε η δεύτερη μεγαλύτερη ιδιώτης μέτοχος μετά το διαζύγιό τους, ο Ελον Μασκ, της Tesla, και πρώην CEO της Microsoft Στ. Μπάλμερ.

Μαζί με την πρώην σύζυγό του Μακένζι Τατλ.