Αδιαμφισβήτητα, η φρικτή δολοφονία του George Floyd από τον αδίστακτο αστυνομικό έχει προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων. Εδώ και τρεις ημέρες, η Μινεάπολις τυλίγεται στις φλόγες με τις διαδηλώσεις να γίνονται σε όλη την Αμερική. Όσον αφορά τον αστυνομικό, Ντέρεκ Τσάβιν, ο οποίος προέβη σε αυτή την απαράδεκτη πράξη, οδηγήθηκε στην απόλυση, μαζί με άλλους τρεις, που συμμετείχαν στην στυγερή δολοφονία.

Ο Τσάβιν, συγκεκριμένα, είναι ο αστυνομικός που εμφανίζεται να πατάει τον λαιμό του Αφροαμερικανού με το γόνατο στην άσφαλτο και να τον πνίγει. Ωστόσο, μία σοκαριστική αποκάλυψη που ήρθε στο προσκήνιο δημιουργεί ποικίλα ερωτήματα σχετικά με τη δολοφονία του George Floyd. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η ιδιοκτήτρια ενός νυχτερινού -Μεξικάνικου- κέντρου διασκέδασης στη Μινεάπολη, ο θύτης και το θύμα γνωριζόντουσαν. Συγκεκριμένα, η Μάγια Σανταμαρία, όπως είναι το όνομα της ιδιοκτήτριας του κλαμπ, μίλησε στο KSTP και τόνισε μεταξύ άλλων πως οι δύο άνδρες δούλευαν στο ίδιο μαγαζί ως υπεύθυνοι ασφαλείας, με τη γυναίκα να αποκαλύπτει πως τους είχε προσλάβει την ίδια περίοδο.

Η Μάγια Σανταμαριά, η οποία πρόσφατα πούλησε το κλαμπ, είπε στο KSTP-TV: «Ο Τσάβιν εργαζόταν ως σεκιούριτι όταν ήταν εκτός υπηρεσίας σχεδόν και τα 17 χρόνια που ήμασταν ανοιχτοί». Αποκάλυψε, λοιπόν, ότι και ο Floyd δούλεψε μέσα στο μαγαζί ως σεκιούριτι, ενώ ο αστυνομικός εργαζόταν έξω από το κλαμπ.

Ο αστυνομικός αντιδρούσε υπερβολικά

Η Μάγια παραδέχεται ότι δεν ξέρει αν ο ένας γνώριζε τον άλλον, καθώς η επιχείρηση απασχολούσε δύο δωδεκάδες φύλακες ασφαλείας -αλλά σίγουρα θα υπήρχαν περιπτώσεις όπου εργάζονταν την ίδια νύχτα, όπως λέει. Ισχυρίζεται, εξάλλου, ότι ο Τσάβιν συχνά αντιδρούσε υπερβολικά και χρησιμοποιούσε σπρέι πιπεριού σε ανθρώπους, λέγοντας «ήταν ανασφαλής και φαινόταν φοβισμένος».

«Όταν υπήρχε μια αντιπαράθεση, πάντα κατέληγε στο να βγάλει το σπρέι πιπεριού, ψεκάζοντάς τους όλους αμέσως, ακόμα και αν ένιωθα ότι ήταν αδικαιολόγητη αυτή του η κίνηση», είπε η Μάγια. Προσθέτει, δε, πως το περιστατικό της Δευτέρας θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν αναγνώριζε ο ένας τον άλλον. «Μακάρι να είχε πει ”Γεια σου, φίλε, εσύ και εγώ συνεργαστήκαμε στο μαγαζί της Μάγια. Με θυμάσαι;”»…