Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει βοηθήσει στην αποκλιμάκωση της έντασης που έχει ξεσπάσει μετά τη δολοφονία του 46χρονου αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ. Αντιθέτως, κάνει ό,τι μπορεί να για να ρίξει λάδι στη φωτιά και να ικανοποιήσει τους πλέον φανατικούς των οπαδών του. Τώρα, σε ένα ακόμα επεισόδιο πρόκλησης εκ μέρους του, προανήγγειλε -μέσω Twitter- ότι θα χαρακτηρίσει το antifa κίνημα ως τρομοκρατικό. Ο κ. Τραμπ έδωσε συγχαρητήρια στην Εθνική Φρουρά και ισχυρίστηκε ότι χθες στη Μινεσότα έκανε καλά τη δουλειά, εννοώντας ότι έχει τον έλεγχο της Μινεάπολις.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα κηρύξουν το ANTIFA τρομοκρατική οργάνωση», ανακοίνωσε με tweet ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιρρίπτει στο κίνημα αυτό και άλλους «ριζοσπάστες εξτρεμιστές» τις ταραχές που ξεσπούν κατά την διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από λευκούς αστυνομικούς. Με σειρά αναρτήσεων στο Twitter, ο Τραμπ συνεχάρη τις δυνάμεις ασφαλείας που κατάφεραν να ελέγξουν χθες το βράδυ την κατάσταση στην Μινεάπολις.«Οι αναρχικοί υπό την ηγεσία κυρίως του Antifa ελέγχθηκαν γρήγορα. Αυτό έπρεπε να έχει γίνει από τον δήμαρχο από την πρώτη νύκτα και δεν θα είχε υπάρξει πρόβλημα». Αναφερόταν στο Τζέικομπ Φρέι, τον δημοκρατικό δήμαρχο της Μινεάπολις, από όπου ξεκίνησε το κίνημα διαμαρτυρίας μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια των αστυνομικών. Ο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει τον δήμαρχο «ριζοσπάστη αριστερό».

«Συγχαρητήρια στην Εθνική μας Φρουρά για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν αμέσως όταν έφτασαν στη Μινεάπολη, της Μινεσότα, χθες το βράδυ. Οι αναρχικοί που ηγούνται της ANTIFA, μεταξύ άλλων, «έκλεισαν γρήγορα». Θα έπρεπε να γίνει από τον Δήμαρχο την πρώτη νύχτα και δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα!», τόνισε. Ο κ. Τραμπ πρόσθεσε: «Η Εθνική Φρουρά στη Μινεάπολη έκανε τη δουλειά που δεν μπορούσε να κάνει ο δήμαρχος των Δημοκρατών. Θα έπρεπε να είχε χρησιμοποιηθεί πριν από 2 ημέρες. Δεν θα υπήρχε ζημιά και η έδρα της αστυνομίας δεν θα είχε καταληφθεί και καταστραφεί. Υπέροχη δουλειά από την Εθνική Φρουρά. Χωρίς παιχνίδια!».

Η Antifa (αντιφασίστες – anti-fascists) περιγράφει μια ομάδα ανθρώπων των οποίων οι ιδεολογικές τους πεποιθήσεις κλίνουν προς τα αριστερά και την αναρχία, όχι όμως προς το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ.

Επίσης, ο Τραμπ επιτέθηκε στα ΜΜΕ  κάνοντας λόγο για «fake news και για πολύ κακούς ανθρώπους».

Διαβάστε: Πρωτοφανείς εικόνες εκτυλίσσονται στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς. Διαδηλώσεις και επεισόδια εξελίσσονται σε όλη τη χώρα. 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι το FBI έχει επιφορτισθεί με την ταυτοποίηση των οργανωτών των ταραχών. «Η βία που οργανώνεται και διαπράττεται από το Antifa και άλλες παρόμοιες οργανώσεις…συνιστά εσωτερική τρομοκρατία και θα αντιμετωπισθεί ως τέτοια».