Ένα αυτοκίνητο, τύπου βαν (κλειστό φορτηγάκι), έπεσε πάνω σε πεζούς στην περιοχή του Μονάχου. Από την επίθεση τραυματίστηκαν τρία άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το βαν οδηγούσαν μέλη συμμορίας. Η αστυνομία αναφέρει πως οι επιβαίνοντες στο βαν, έξι άτομα στον αριθμό, αφού πραγματοποίησαν την επίθεση, κατέβηκαν από το όχημα και με μαχαίρια επιτέθηκαν σε όσους βρήκαν στο σημείο.

Οι αρχές θεωρούν πως πίσω από την επίθεση κρύβεται ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ενώ ερευνούν τους μοτοσικλετιστές του κλαμπ «Hells Angels». Όπως διευκρίνισε η αστυνομία, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως οι δύο ομάδες γνωρίζονταν μεταξύ τους. Κατά πληροφορίες της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Bild, διερευνάται η πιθανότητα η επίθεση να αποτελούσε «πράξη εκδίκησης» από μέλη των «Hells Angels».

Οι επιβάτες του αυτοκινήτου παραμένουν ασύλληπτοι. «Προφανώς έχουμε να κάνουμε με εξαιρετικά βάναυση αντιπαράθεση γνωστών στην αστυνομία ομάδων», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν. Ο ίδιος τόνισε ωστόσο ότι είναι ξεκάθαρο πως δεν επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.