Το Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας επέλεξε ο Αμερικανός ράπερ Κάνιε Γουέστ για να εκφωνήσει την πρώτη του προεκλογική ομιλία, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Ο μέχρι πρόσφατα υποστηρικτής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, εμφανίστηκε στη συγκέντρωση φορώντας ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο στο οποίο ήταν γραμμένη η λέξη «security» και έχοντας σχηματίσει τη λέξη «2020» στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Επί μία και πλέον ώρα επιδόθηκε σε έναν παραληρηματικό λόγο, χωρίς αρχή, μέση και τέλος.

Καταφέρθηκε κατά των αμβλώσεων, έβρισε, κάλεσε μέλη του κοινού στη σκηνή και φάνηκε να κάνει πολιτικές προτάσεις τις οποίες σκεφτόταν εκείνη τη στιγμή. Όλα αυτά χωρίς μικρόφωνο, κάτι που συχνά τον ανάγκαζε να ζητά από τους συγκεντρωμένους να κάνουν ησυχία γιατί δεν μπορούσε να ακούσει τις ερωτήσεις του κοινού. Κάποιες φορές μάλιστα φάνηκε να ενδιαφέρεται περισσότερο να προωθήσει ένα μήνυμα παρά να κερδίσει την προεδρία.

«Η ελευθερία δεν προέρχεται από τις εκλογές. Η ελευθερία έρχεται όταν δεν ανεβάζουμε πορνογραφία. Η ελευθερία έρχεται όταν δεν παίρνουμε percoset» (σ.σ. ισχυρό οπιούχο αναλγητικό), είπε ο ράπερ. Κάποια στιγμή άρχισε να κλαίει όταν αναφέρθηκε στις αμβλώσεις, λέγοντας ότι ήθελε η σύζυγός του Κιμ Καρντάσιαν να κάνει άμβλωση όταν ήταν έγκυος στην κόρη τους Νορθ, δημοσιοποιώντας έτσι ευαίσθητα δεδομένα που αφορούν την οικογένεια και ειδικότερα τη σύζυγό του.

Στη συνέχεια μίλησε και για το δικό του πατέρα: «Ο πατέρας μου ήθελε η μητέρα μου να κάνει άμβλωση. Η μητέρα μου μου έσωσε τη ζωή. Δεν θα υπήρχε Κάνιε Γουέστ διότι ο πατέρας μου ήταν πολύ απασχολημένος», τόνισε ξεσπώντας σε κλάματα. Φώναξε μάλιστα: «Παρά λίγο να σκοτώσω την κόρη μου!»

Όπως είπε, πιστεύει πως οι αμβλώσεις θα πρέπει να παραμείνουν νόμιμες, όμως οι γυναίκες να αποθαρρύνονται να προχωρούν σε τερματισμό της εγκυμοσύνης τους, προτείνοντας «όσοι κάνουν ένα παιδί να λαμβάνουν ένα εκατομμύριο δολάρια». Εξάλλου ο Γουέστ εκτίμησε ότι η Χάριετ Τάμπμαν, γνωστή υπέρμαχος των δικαιωμάτων των Αφροαμερικανών τον 19ο αιώνα, δεν απελευθέρωσε τους σκλάβους.

«Η Χάριετ Τάμπμαν ποτέ δεν απελευθέρωσε τους σκλάβους στην πραγματικότητα, απλώς τους έβαλε να εργάζονται για άλλους λευκούς», σχολίασε ο ράπερ, προκαλώντας την αντίδραση του κοινού.

Ο Γουέστ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία των ΗΠΑ στις 4 Ιουλίου μέσω του Twitter.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις