Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ δήλωσε σήμερα ότι εκείνη θα καλούσε την αστυνομία, αν οι γείτονές της έκαναν πάρτι, καθώς το σωστό είναι να αναφέρεις στις αρχές τους ανθρώπους που μπορεί να εξαπλώνουν την COVID-19 αψηφώντας τα νέα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στη χώρα όσον αφορά τις συναθροίσεις, οι οποίες απαγορεύεται να ξεπερνούν τους έξι ανθρώπους.

“Αν έβλεπα κάτι που θα θεωρούσα ανάρμοστο, τότε πολύ ειλικρινά (λέω ότι) θα έπαιρνα όντως την αστυνομία”, δήλωσε στο Sky News. “Το θέμα δεν είναι να καρφώσεις τους γείτονες, πιστεύω ότι είναι να αναλάβουμε προσωπικά την ευθύνη μας. Αν γίνεται ένα μεγάλο πάρτι, είναι σωστό να καλέσεις την αστυνομία”, σημείωσε.

Σε δηλώσεις που έκανε παράλληλα στο BBC TV, η υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι υπάρχουν διαθέσιμα διαγνωστικά τεστ για την COVID-19 σε τοπικό επίπεδο, την ώρα που διάφορα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν αναφέρουν ότι αυτοί που ζουν σε εστίες του νέου κορονοϊού και το προσωπικό νοσοκομείων και ιδρυμάτων περίθαλψης πασχίζουν για να μπορέσουν να κάνουν διαγνωστικό τεστ.

“Η πλειονότητα των τεστ είναι διαθέσιμη σε ακτίνα 10 μιλίων (16 χιλιόμετρα)”, δήλωσε στο BBC TV, αν και παραδέχθηκε ότι σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις δεν θα μπορέσει να βρει κάποιος το διαγνωστικό τεστ εντός της ακτίνας αυτής.

Τσουχτερό πρόστιμο

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόστιμο ύψους 10.000 λιρών επιβλήθηκε σε 19χρονο στο Νότιγχαμ, ύστερα από διοργάνωση πάρτι με 50 καλεσμένους, παρά τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λόγω κορονοϊού.

Οι γείτονες ενημέρωσαν την αστυνομία για το πάρτι γύρω στις 10.20 μ.μ. Στο σημείο έφτασαν αρχικά αξιωματικοί του τοπικού συμβουλίου, οι οποίοι αντιμετώπισαν εχθρικότητα από την πλευρά του διοργανωτή, σύμφωνα με ισχυρισμούς της αστυνομίας.

Ο Στιβ Κούπερ, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας, δήλωσε ότι «πρέπει να θυμόμαστε όλοι ότι είμαστε ακόμα στη μέση μιας παγκόσμιας πανδημίας και όλοι πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη για τις πράξεις μας». Επίσης, ανέφερε ότι οι κανονισμοί πρόκειται να γίνουν περισσότερο αυστηροί, με τις δημόσιες συγκεντρώσεις να μην υπερβαίνουν τα 6 άτομα.