Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη δομή προσφύγων στη Λέσβο (8-9/9), το νησί τέθηκε σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης και περίπου 13.000 πρόσφυγες έμειναν στο δρόμο. Οι πρόσφυγες διαμένουν σε προσωρινές δομές στην περιοχή Καρά Τεπέ, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Στη θέα αυτής της καταστροφικής εξέλιξης, άμεση ήταν η παρέμβαση των δύο βιομηχανιών Volkswagen και Siemens, με τους CEO Χέρμπερτ Ντις και Τζο Κέσερ αντίστοιχα, να σημειώνουν πως: «Έχουμε δει τις συγκλονιστικές εικόνες από τη Μόρια και το νησί της Λέσβου. Οι συνθήκες για τους πρόσφυγες είναι δραματικές, η πλειονότητα των οποίων έχουν χάσει ακόμα και τα ελάχιστα που είχαν. Υπάρχει έλλειψη βασικών αγαθών. Σε αυτήν την κατάσταση, πιστεύουμε ότι είναι ανθρωπιστική μας ευθύνη να βοηθήσουμε τους χειμαζόμενους πρόσφυγες, τους ενήλικες και όλα τα παιδιά, γρήγορα και με όσο το δυνατόν λιγότερη γραφειοκρατία. Δεδομένης της κατάστασης, έμπειροι οργανισμοί βοήθειας όπως ο Ερυθρός Σταυρός θα διασφαλίσουν ότι η βοήθειά μας θα φτάσει γρήγορα σε εκείνους που έχουν ανάγκη και ότι παρέχεται κατάλληλη φροντίδα και υποστήριξη».

Υπενθυμίζεται πως, η Volkswagen ήδη έχει δωρίσει 1.000.000 ευρώ ως βοήθεια έκτακτης ανάγκης για πρόσφυγες σε Συρία, Τουρκία και Ελλάδα που απειλούνται από την πανδημία, ενώ είχε ξεκινήσει προγράμματα ένταξης προσφύγων στη Γερμανία, μέσω των οποίων βοηθήθηκαν πάνω από 5.000 άνθρωποι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις