Εξιτήριο από το νοσοκομείο του Βερολίνου πήρε ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι μετά τη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του. Υπενθυμίζεται ότι ο Ναβάλνι εμφάνισε αιφνιδιαστική αδιαθεσία στη διάρκεια εσωτερικής πτήσης στη Σιβηρία και αφού νοσηλεύτηκε σε τοπικό νοσοκομείο, μεταφέρθηκε αεροπορικώς στο Βερολίνο σε κωματώδη κατάσταση, εν μέσω σφοδρών επικρίσεων της διεθνούς κοινότητας για προσπάθεια δηλητηρίασής του.

«Η κατάσταση του ασθενούς έχει βελτιωθεί ικανοποιητικά ώστε να μπορεί να πάρει εξιτήριο από την μονάδα νοσοκομειακής φροντίδας. Με βάση την πρόοδο του ασθενή και την παρούσα κατάστασή του, οι θεράποντες ιατροί εκτιμούν ότι είναι πιθανή μια πλήρης ανάρρωση. Ωστόσο, θα ήταν πρώιμη μια εκτίμηση των πιθανών μακροπρόθεσμων επιπτώσεων (για την υγεία του) από την οξεία δηλητηρίαση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το νοσοκομείο Charite.

Ο Ναβάλνι με την οικογένειά του κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του

Εξηγήσεις ζητά ο Μακρόν

Σε ομιλία του εφ’ όλης της ύλης την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ζήτησε από τη Ρωσία να δώσει αμέσως μια εξήγηση για τη δηλητηρίαση του αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, προειδοποιώντας ότι το Παρίσι δεν θα επιτρέψει να παραβιαστούν οι κόκκινες γραμμές σε ό,τι αφορά τη χρήση χημικών όπλων.

«Δεν θα ανεχθούμε τη χρήση χημικών όπλων στην Ευρώπη, τη Ρωσία ή τη Συρία», υπογράμμισε, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τι θα γίνει αν η Μόσχα δεν παράσχει ικανοποιητικές εξηγήσεις.

Δείτε το απόσπασμα της ομιλίας Μακρόν

«Κλειδί» στην υπόθεση το μπουκάλι νερού που βρέθηκε στο δωμάτιό του

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 η ομάδα του Ναβάλνι ανακοίνωσε ότι στο μπουκάλι νερού που αφαιρέθηκε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου στην πόλη Τομσκ της Σιβηρίας και μεταφέρθηκε στη Γερμανία, βρέθηκαν ίχνη του νευροτοξικού παράγοντα νόβιτσοκ. Όταν ερωτήθηκε για το εύρημα αυτό, το Κρεμλίνο απάντησε ότι Ρώσοι ειδικοί δεν κατάφεραν να εξετάσουν το μπουκάλι και ότι η Μόσχα, ως εκ τούτου, δεν είναι σε θέση να σχολιάσει.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις