Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι το lockdown των τεσσάρων εβδομάδων, που βρίσκεται σε ισχύ στην Αγγλία, θα λάβει τέλος στις 2 Δεκεμβρίου. Ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε πως μετά την ημερομηνία που θα λήξει η απαγόρευση κυκλοφορίας, θα ισχύει ένα σύστημα τοπικών απαγορευτικών μέτρων για τον περιορισμό του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο του Τζόνσον οι περιορισμοί θα είναι ανάλογοι με τα κρούσματα στις περιοχές της Βρετανίας. Σε όλη την Αγγλία, θα ανοίξουν ξανά τα καταστήματα, τα γυμναστήρια, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αναψυχής.

Τα υπαίθρια αθλήματα θα μπορούν επίσης να συνεχιστούν, ενώ οι πιστοί θα μπορούν να προσεύχονται στις εκκλησίες και γενικότερα στους χώρους λατρείας. Για πρώτη φορά μετά το πρώτο lockdown της χώρας, τον Μάρτιο, θα επιτρέπονται οι συναυλίες σε υπαίθρια αθλητικά στάδια και σε περιοχές με λιγότερα κρούσματα κορονοϊού.

Οι παμπ, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα ανοίξουν ξανά μόνο στις περιοχές που ανήκουν στη ζώνη 1 και στη ζώνη 2, στις περιοχές δηλαδή με τα λιγότερα κρούσματα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, την χώρα με τους περισσότερους νεκρούς από την νόσο στην Ευρώπη (54.600), κάθε βρετανική επαρχία αποφασίζει για τη δική της στρατηγική στην υγειονομική κρίση.

Telegraph: «Επιστροφή θεατών στα βρετανικά γήπεδα» – Πόσοι και με ποιες προϋποθέσεις

Σε αποκλειστικό της δημοσίευμα η ιστοσελίδα Telegraph αναφέρει ότι ο Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Mπόρις Τζόνσον θα ανακοινώσει την απόφαση να επιτρέπεται η διεξαγωγή των αγώνων παρουσία θεατών.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η αλλαγή αυτή θα ισχύσει από την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή, στις 3 Δεκεμβρίου αλλά σε γήπεδα που βρίσκονται σε περιοχές της χώρας που δεν έχουν εμφανίσει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού.

Για κάθε άθλημα θα τηρηθούν συγκεκριμένοι κανονισμοί, οι οποίοι θα διευκρινιστούν με τις ανακοινώσεις που θα κάνουν τις επόμενες μέρες οι Αρχές. Το πιθανότερο είναι να τεθεί ως όριο οι 4.000 θεατές για τα ανοικτά γήπεδα και για τα κλειστά γήπεδα οι 2.000 θεατές.

Η παρουσία θεατών στα γήπεδα απαγορεύτηκε κατά την επανέναρξη των αθλητικών γεγονότων στη Μεγάλη Βρετανία μετά τη λήξη της καραντίνας που επιβλήθηκε στα σπορ την περασμένη Άνοιξη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις