Τα εμβόλια που θα βάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι απολύτως ασφαλή διαφορετικά δεν θα υπάρξει αδειοδότηση ξεκαθάρισε σε συνέντευξη του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς. Ελπίζουμε ότι προς το τέλος του χρόνου να ξεκινήσει το πρώτο κύμα εμβολιασμού στην Ευρώπη, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Όπως είπε δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός αλλά θα αποτελεί προαπαιτούμενο σε κρίσιμες διαδικασίες και κρίσιμους τομείς. «Έχουμε καταφέρει σε χρόνο ρεκόρ να προαγοράσουμε επαρκή κάλυψη όλων των Ευρωπαίων από όλα τα πιθανά εμβόλια» ανέφερε. «Τα εμβόλια από μόνα τους δεν σώζουν ζωές, ο εμβολιασμός σώζει ζωές» τόνισε.

Αυστηρό μήνυμα προς τους αρνητές της πανδημίας

Υπενθυμίζεται πως ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό, ενώ είχε στείλει και το δικό του μήνυμα προς της αρνητές της πανδημίας. Μιλώντας ξανά για το θέμα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είναι κάτι που μπορεί να φέρει τη ζωή σου ανάποδα από τη μια στιγμή στην άλλη, κυρίως όταν είσαι υγιής. Θα έλεγα στους αρνητές και στους συνωμοσιολόγους ότι αυτός είναι ένας ύπουλος εχθρός, ένας υπαρκτός εχθρός. Είναι εξωφρενικό να τον υποτιμάει κάποιος, να τον αγνοεί, να τον αρνείται».

«Γυρίζει από την μια στιγμή στην άλλη το ρολόι της ζωής ανάποδα. Σε βάζει σε ένα μαύρο σύννεφο η έξοδος από το οποίο δεν είναι καθόλου αυτονόητη, ούτε καθόλου αυτόματη» συμπλήρωσε.

Αυστηρό μήνυμα σε Τουρκία

«Θα υπάρξουν αποφάσεις σχετικά με κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας», προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι θα πρέπει να υπάρξει και επαναδιάταξη των σχέσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Λίγα λόγια για τον Μαργαρίτη Σχοινά

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς (28 Ιουλίου 1962 – Θεσσαλονίκη) είναι Έλληνας πολιτικός και σημερινός Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής. Έχει διατελέσει Επικεφαλής Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις