Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στις Βρυξέλλες για το πάρτι με περίπου 25 καλεσμένους, με τη συμμετοχή και του Ούγγρου ευρωβουλευτή, Ζάγιερ Γιόζεφ, το οποίο διέλυσε η αστυνομία το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 25 Νοεμβρίου 2020, κι ενώ η χώρα βρίσκεται σε καθολικό lockdown. Tο πάρτι με αλκοόλ, ναρκωτικά και σεξουαλικό όργιο, πραγματοποιήθηκε στο υπόγειο ενός μπαρ στην οδό Rue des Pierres, στο κέντρο των Βρυξελλών, όπως η εισαγγελία επιβεβαίωσε στην ολλανδόφωνη βελγική εφημερίδα Het Nieuwsblad, πολύ κοντά στο αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Brussels Times, το πάρτι πραγματοποιήθηκε στο υπόγειο ενός μπαρ στην οδό Rue des Pierres, στο κέντρο των Βρυξελλών, όπως επιβεβαίωσε η εισαγγελία. Στο σημείο, δε, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν και ναρκωτικά ενώ διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για πάρτι ερωτικού περιεχομένου. Στους 25 παρευρισκόμενους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν άνδρες, επιβλήθηκαν πρόστιμα καθώς παραβίαζαν τα μέτρα για τον περιορισμό του κοροoϊού.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, πολλοί από τους συμμετέχοντες ανήκαν στο διπλωματικό σώμα, ενώ ένας εξ΄ αυτών ήταν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο τελευταίος μάλιστα- τα στοιχεία του οποίου παρέμεναν άγνωστα για ώρες- φέρεται να επιχείρησε να διαφύγει, αλλά συνελήφθη και ανακρίθηκε από την αστυνομία. Τελικά αποκαλύφθηκε ότι ο ευρωβουλευτής ήταν ο Ούγγρος Ζάγιερ Γιόζεφ ο οποίος και συνελήφθη στο σεξουαλικό πάρτι οργίων και στη συνέχεια παραιτήθηκε, αφού ζήτησε συγγνώμη.

Ο 58 χρονος Ζάγιερ, είναι μέλος του κόμματος του Ορμπαν (Fidesz) το οποίο απεπέμφθη από τους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος τον Μάρτιο του 2020. Αναλυτικά η δήλωση του Ζάγιερ Γιόζεφ: «Οι ειδήσεις στον βελγικό τύπο ανέφεραν για ένα ιδιωτικό πάρτι στις Βρυξέλλες την Παρασκευή. Ήμουν παρών. Αφού η αστυνομία ζήτησε την ταυτότητά μου και – καθώς δεν είχα ταυτότητα – δήλωσα ότι ήμουν ευρωβουλευτής. Η αστυνομία συνέχισε τη διαδικασία και τελικά με επίσημη προφορική προειδοποίηση και οδήγησε στο σπίτι. Δεν χρησιμοποίησα ναρκωτικά. Προσφέρθηκα στην αστυνομία να κάνει μια άμεση δοκιμή, αλλά δεν το έκαναν.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας βρήκαν χάπι «έκσταση», αλλά δεν είναι δικό μου, δεν έχω καμία γνώση ποιος το είχε και πώς βρέθηκε εκεί. Λυπάμαι βαθιά για την παραβίαση των περιορισμών για τον COVID, ήταν ανεύθυνη από την πλευρά μου. Είμαι έτοιμος να πληρώσω το πρόστιμο που ορίζεται. Κατέληξα στην παραίτησή μου την Κυριακή εξάγοντας τα πολιτικά και προσωπικά συμπεράσματά μου.

Ζητώ συγγνώμη από την οικογένειά μου, στους συναδέλφους μου, στους ψηφοφόρους μου. Τους ζητώ να αξιολογήσουν το λάθος μου στο φόντο των 30 ετών αφοσιωμένης και σκληρής δουλειάς. Το λάθος είναι αυστηρά προσωπικό, είμαι ο μόνος που έχω την ευθύνη για αυτό. Ζητώ από όλους να μην το επεκτείνουν στην πατρίδα μου (Ουγγαρία) ή στην πολιτική μου ομάδα (ΕΛΚ). Ζάγιερ Γιόσεφ/Szájer József».

Το κορονοπάρτι

Αίσθηση και αντιδράσεις στην κοινή γνώμη στις Βρυξέλλες για το πάρτι με 25 άτομα το οποίο διέλυσε η αστυνομία, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 25 Νοεμβρίου 2020, εν μέσω lockdown. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν οι Brussels Times, ένα από τα άτομα που συμμετείχαν στο πάρτι με αλκοόλ, ναρκωτικά και σεξουαλικό όργιο, είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πιο αναλυτικά, το πάρτι πραγματοποιήθηκε στο υπόγειο ενός μπαρ στην οδό Rue des Pierres, στο κέντρο των Βρυξελλών, όπως η εισαγγελία επιβεβαίωσε στην ολλανδόφωνη βελγική εφημερίδα Het Nieuwsblad, πολύ κοντά στο αστυνομικό τμήμα. «Περίπου είκοσι άτομα συνελήφθηκαν επειδή δεν σεβάστηκαν τα υγειονομικά μέτρα, μετά από μια βραδιά που έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής, στον πρώτο όροφο ενός κτιρίου στο κέντρο των Βρυξελλών», δήλωσε το πρωί της Τρίτης η Sarah Durant, εκπρόσωπος της εισαγγελίας των Βρυξελών.

Στα 25 άτομα, που στην πλειονότητά τους ήταν άνδρες, επιβλήθηκαν πρόστιμα καθώς παραβίασαν τα μέτρα για τον κορονοϊό, ανέφερε πηγή της εισαγγελίας στη επίσης ολλανδόφωνη βελγική εφημερίδα Het Laatste Nieuws, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί εντόπισαν και ναρκωτικές ουσίες.

Πολλοί διπλωμάτες και ένα μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ούγγρος ευρωβουλευτής Ζάγιερ Γιόζεφ, ήταν παρόντες. Ο ευρωβουλευτής φέρεται να προσπάθησε να διαφύγει, αλλά παρότι επικαλέστηκε την βουλευτική του ασυλία συνελήφθη και ανακρίθηκε από την αστυνομία, αναφέρει η La Dernière Heure. Επιπλέον, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν και ναρκωτικά.

Μεταξύ των άλλων συμμετεχόντων ήταν επίσης διπλωμάτες, σύμφωνα με άλλη πηγή κοντά στην υπόθεση. Συνολικά, τουλάχιστον 25 άτομα συνελήφθησαν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η εισαγγελία στις Βρυξέλλες ενημερώθηκε για τα γεγονότα και αποφάσισε να απελευθερώσει τους ενδιαφερόμενους. Ο δήμαρχος των Βρυξελλών, Philippe Close, ενημερώθηκε επίσης για αυτήν την ασυνήθιστη υπόθεση. Σε όλου τους παρευρισκόμενους έχουν επιβληθεί πρόστιμα για αυτήν τη συγκέντρωση, η οποία απαγορεύεται αυστηρά αυτήν την περίοδο λόγω κορονοϊού.

Μέχρι στιγμής, πάνω από 15.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Βέλγιο από τον φονικό ιό. Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσε ότι οι Αρχές θα επιτηρούν την τήρηση των υγειονομικών μέτρων κατά του κορονοϊού, στη διάρκεια των γιορτών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις