Σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση υγείας του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος την Παρασκευή διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις της υγείας του, δεν παρουσιάζει επιπλοκές, ενώ τα τελευταία αποτελέσματα των εξετάσεών του εμφανίζονται καθησυχαστικά. «Η κατάσταση της υγείας του προέδρου της Δημοκρατίας είναι σταθερή σε σχέση με χθες (Σάββατο)», διαβεβαίωσε το Ελιζέ στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, χωρίς να προβεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

«Μια στιγμή αβλεψίας»

Ο Εμμανουέλ Μακρόν προέβη σε σχετική ανάρτηση βίντεο, λίγες ώρες αφού διαγνώσθηκε θετικός στον ιό, αναφέροντας τα συμπτώματα που βίωσε σε πρώτο στάδιο αλλά και ευχαριστώντας για την συμπαράσταση που εκφράστηκε μέσω των μηνυμάτων που έλαβε.

«Εχθές το πρωί διαγνώστηκα θετικός στον κοροναϊό. Αφότου βίωσα τα πρώτα συμπτώματα, έκανα το τεστ και αφού βρέθηκα θετικός, απομονώθηκα όπως επιτάσσουν οι κανόνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, και κατόπιν πρόσθεσε:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για τα μηνύματα που μου στείλατε και να σας καθησυχάσω. Πάω καλά, έχω τα ίδια συμπτώματα με χθες, κόπωση και πονοκέφαλο, όπως εκατοντάδες χιλιάδες από εσάς που μολύνθηκαν από αυτόν τον ιό».

«Θα σας ενημερώνω καθημερινά για την εξέλιξη της ασθένειας, δεν υπάρχει κάποιος λόγος αυτή να επιδεινωθεί, ωστόσο θα σας ενημερώνω με τον πιο διάφανο τρόπο. Για τα υπόλοιπα συνεχίζω να εξασκώ τα καθήκοντά μου σε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τους συνεργάτες μου» σημειώνει επίσης ο Εμανουέλ Μακρόν που παραδέχεται πως κάποιες από τις αρμοδιότητές του έχουν επιβραδυνθεί.

Αναφορικά με το γεγονός πως μολύνθηκε, υποστήριξε πως πρόκειται για μια στιγμή ατυχίας, ενώ παρότρυνε τους πολίτες να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί:

«Συνεχίστε να προσέχετε. Χθες διαγνώστηκα θετικός παρότι είμαι ιδιαίτερα προστατευμένος, προσέχω πολύ, κρατάω αποστάσεις, φοράω μάσκα, βάζω αντισηπτικό τακτικά και παρόλα αυτά μολύνθηκα από τον ιό» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Χωρίς αμφιβολία μια στιγμή αβλεψίας, μια στιγμή ατυχίας ίσως, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα».

«Πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα, να είμαστε προσεκτικοί και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον. Βασίζομαι σε εσάς, κανείς δεν είναι υπεράνω αυτού του ιού. Κανείς! Πρέπει να αντισταθούμε μαζί, το εμβόλιο θα έρθει. Καλή τύχη!» κατέληξε κλείνοντας το βίντεο ο Εμμανουέλ Μακρόν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις