Αποδεχόμενη πλήρως τις θέσεις των ΗΠΑ η δικαστής απέρριψε το αίτημα για απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ υπό όρους ή κατ’ οίκον περιορισμό καταδικάζοντας τον επί της ουσίας με επ’ αόριστον κράτηση στη φυλακή, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης των ΗΠΑ.

Η Βρετανή δικαστής, Βανέσα Μπαράιτσερ, έκανε αποδεκτό όλο το σκεπτικό των ΗΠΑ, τους αναγνώρισε κάθε επιχείρημα, και αποφάσισε αυτό που οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν: την ψυχική και φυσική εξόντωση του Τζούλιαν Ασάνζ, μέσω της φυλάκισης του. 

Παρά το γεγονός ότι στην προηγούμενη διαδικασία η δικαστής είχε αποφασίσει τη μη έκδοσή του  Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ για λόγους υγείας, σήμερα αποφάσισε την εξόντωση του διά της διαδικασίας. Απορρίπτοντας τα αιτήματα της υπεράσπισης για απελευθέρωση του υπό όρους και με εγγύηση και για κατ’ οίκον κράτηση η δικαστής υιοθέτησε πλήρως το κατηγορητήριο και το σκεπτικό των ΗΠΑ.

Η δικαστής αναγνωρίζοντας το δικαίωμα των ΗΠΑ στην έφεση της απόφασης για τη μη έκδοση, καταδίκασε τον Τζούλιαν Ασάνζ σε επ’ αόριστον κράτηση λόγω της έφεσης που αναμένεται να υποβληθεί από τις ΗΠΑ. «Αν τον αφήσουμε σήμερα, πιστεύω ότι θα διαφύγει» είπε, ενώ ως προς το ζήτημα υγείας του που είχε αναγνωρίσει στην προηγούμενη διαδικασία είπε ότι «αντιμετωπίζεται» μέσα στη φυλακή».

Την ίδια ώρα, η υπεράσπιση του ιδρυτή των WikiLeaks, απήυθυνε έκκληση εξηγώντας τη σημασία της ελευθερίας και της επαφής με την οικογένειά του και τα δύο του μωρά, ώστε να επανέλθει και η ψυχική του υγεία.

H Stella Moris, σύντροφος και μητέρα των δύο παιδιών του

«Ζητάμε την Ελευθερία του υπό όρους. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την αηδία που νοιώθουμε όσοι καλυψαμε αυτή τη δίκη από την αρχή της. Είναι αδιανόητο αυτό που μόλις ανακοινώθηκε. Καταδικάζουν τον Τζούλιαν Ασάνζ  σε επ’ αόριστον κράτηση λόγω της έφεσης που θα υποβάλλουν οι ΗΠΑ» επισημαίνει η ανταποκρίτρια TPP, Λάμπρινή Θωμά.

Το γεγονός είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς που είδαν τα ονόματά τους σε απόρρητα τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας, εμταξύ των οποίων και αρκετοί από την Ελλάδα, εύχονται ο Ασάνζ να παραμείνει στη φυλακή, με το στόμα κλειστό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις