Όλες οι πλατφόρμες των social media έδωσαν «κόκκινη κάρτα» στον Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Την αρχή έκανε το Twitter που ανέστειλε το λογαριασμό του προέδρου των ΗΠΑ για 12 ώρες, ενώ νωρίτερα αφαίρεσε ανάρτηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με την οποία καλούσε τους οπαδούς του να «θυμούνται για πάντα» αυτή τη μέρα.

Το Twitter μάλιστα απείλησε πως αν ο Τραμπ συνεχίσει το ίδιο «τροπάρι» θα του κλείσει το λογαριασμό μόνιμα.

Ωστόσο, σε ανάλογες ενέργειες προχώρησε και το Facebook, που σίγουρα δεν μας έχει συνηθίσει σε αυτό.

Συγκεκριμένα, μπλόκαρε τον λογαριασμό του απερχόμενου προέδρου, πράγμα που σημαίνει ότι «δεν θα έχει τη δυνατότητα να κάνει αναρτήσεις στην πλατφόρμα», όπως διευκρίνισε η διαχείριση.

Νωρίτερα, διαχειριστές αφαίρεσαν βίντεο στο οποίο καλούσε τους οπαδούς του να «γυρίσουν στα σπίτια τους» αλλά επαναλάμβανε τον αναπόδεικτο ισχυρισμό του ότι του «έκλεψαν» την εκλογική νίκη.

«Είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και λαμβάνουμε κατάλληλα μέτρα έκτακτης ανάγκης, περιλαμβανομένης της απόσυρσης του βίντεο του προέδρου Τραμπ το οποίο τελικά συμβάλλει στον κίνδυνο να γίνουν βιαιότητες, αντί να τον μειώνει», εξήγησε ο Γκάι Ρόζεν, ένας από τους αντιπροέδρους του Facebook αρμόδιος για την ακεραιότητα της πλατφόρμας. «Το καταργήσαμε διότι πιστεύουμε θέλουμε να συμβάλουμε στξ μείωση του κινδύνου συνεχιζόμενης βίας».

Το YouTube απέσυρε επίσης αυτό το βίντεο, σύμφωνα με το The Verge. Το YouTube που ανήκει στην Google δήλωσε ότι κατάργησε το βίντεο επειδή παραβίασε τις πολιτικές που ισχυρίζονται ότι η ευρεία απάτη άλλαξε το αποτέλεσμα των εκλογών των ΗΠΑ το 2020. Ωστόσο, θα επιτρέψει αντίγραφα αυτού του βίντεο «εάν ανεβεί με πρόσθετο περιεχόμενο και επαρκή εκπαιδευτική, ντοκιμαντέρ, επιστημονική ή καλλιτεχνική αξία».

Στη μία από τις επίμαχες γραπτές αναρτήσεις, ο Τραμπ απέδωσε το χάος, τα επεισόδια και την εισβολή στο Καπιτώλιο, μέσα στο οποίο σκοτώθηκε μια γυναίκα, στην «κλοπή» της «ιερής» και «συντριπτικής» νίκης που διατείνεται ότι κατήγαγε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις