Σε νέο προκλητικό ντελίριο κατά της Ελλάδας και της Κύπρου κατέφυγε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στους πρεσβευτές των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Άγκυρα. «Καλούμε την Ελλάδα, η οποία έχει αυξήσει τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου και τις παράνομες δραστηριότητές της στα νησιά τα τελευταία χρόνια, να εγκαταλείψει τις δραστηριότητές της που αυξάνουν την ένταση» τόνισε προκλητικά ο Ερντογάν, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθηση ότι «οι διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα, που θα ξεκινήσουν στις 25 Ιανουαρίου, θα σηματοδοτήσουν μια νέα εποχή»

Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν δίστασε μάλιστα να καλέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει μια «ειλικρινή… αυτο-κριτική» τόσο για τη στάση της απέναντι στις Ελληνο-τουρκικές σχέσεις, όσο και στο Κυπριακό.

«Η ΕΕ έχει ξεχάσει τη δέσμευσή της προς τους Τουρκοκύπριους που είπαν ναι στο δημοψήφισμα, ενώ επιβράβευσαν την ελληνοκυπριακή πλευρά, η οποία είπε “όχι σε λύση” στην Κύπρο το 2004, δίνοντάς της πλήρη ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε σε ένα κρεσέντο προκλήσεων ο Ερντογάν. Κατέστησε μάλιστα σαφές ότι η ΕΕ πρέπει να αποδεχτεί την «λύση» των δύο κρατών στην Κύπρο. «Αντί να μιλάμε επανειλημμένα για αποτυχημένα μοντέλα στην Κύπρο, πρέπει να συζητήσουμε νέες και ρεαλιστικές εναλλακτικές λύσεις» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν δίστασε ακόμη να κατηγορήσει για «στρατηγική τύφλωση» την ΕΕ στην Ανατολική Μεσόγειο , ανακαλύπτοντας μάλιστα «σοβαρές αδικίες» ,καθώς -όπως είπε- κάποιοι προσπάθησαν να «φυλακίσουν» την Τουρκία στις ακτές της

Ο Ερντογάν ζήτησε μάλιστα την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, ξεχνώντας φυσικά ότι ο αυταρχισμός και οι παραβιάσεις των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το καθεστώς της Άγκυρας δεν συνάδουν με τις Ευρωπαϊκές αρχές και αξίες . «Μοιραζόμαστε την κοινή γεωγραφία εδώ και 1000 χρόνια. Η ανάγνωση της Τουρκικής ιστορία δεν είναι δυνατή χωρίς την Ευρώπη, όπως είναι αδύνατο να κατανοήσετε την ιστορία της Ευρώπης χωρίς την Τουρκία» είπε στους πρεσβευτές των χωρών μελών της ΕΕ ο Τούρκος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις