Σε αναστολή τέθηκε το κανάλι του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από την πλατφόρμα YouTube, για τουλάχιστον μια εβδομάδα, ενώ διαγράφηκαν και τα πρόσφατα βίντεο που είχε ”ανεβάσει”, υποστηρίζοντας πως παραβίαζε την πολιτική χρήσης, η οποία απαγορεύει ρητά οποιαδήποτε μορφή υποκίνησης βίας.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες σχετικά με τον συνεχιζόμενο κίνδυνο να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια, διαγράψαμε νέο περιεχόμενο που μεταφορτώθηκε στο κανάλι του Ντόναλντ Τζ. Τραμπ λόγω παραβίασης της πολιτικής χρήσης μας», ανέφερε η διεύθυνση της πλατφόρμας σε ανακοίνωσή της.

Με το κανάλι του σε αναστολή, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος δεν έχει δικαίωμα ούτε να μεταμορφώσει κάποιου είδους βίντεο, αλλά ούτε και να προβεί σε απευθείας μετάδοση (livestream). Ο περιορισμός θα διαρκέσει το λιγότερο για επτά ημέρες, χωρίς να αποκλείεται το χρονικό αυτό όριο να παραταθεί, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση διεύθυνσης της πλατφόρμας βίντεο.

”Πόλεμος” των social media στον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ

Τα μεγαλύτερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν καταδικάσει την πολιτική και την τακτική του Ντόναλντ Τραμπ, προχωρώντας μάλιστα σε αναστολή ή και διαγραφή των λογαριασμών του. Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Facebook ανακοίνωσε πως έθεσε σε αναστολή τους λογαριασμούς του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τόσο στη δική του πλατφόρμα όσο και στο Instagram, που του ανήκει, μετά την αιματηρή εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο, που εμπόδισε, αν και μόνο προσωρινά, την κύρωση της εκλογικής νίκης του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020 από το αμερικανικό Κογκρέσο.

Την ίδια οδό ακολούθησε και το Twitter, κλείνοντας τον λογαριασμό του αρχηγού του κράτους, στερώντας του την πρόσβαση στην πλατφόρμα που αποτελούσε το βασικό του εργαλείο πολιτικής επικοινωνίας. Και άλλοι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης (Snapchat, Twitch) επίσης έθεσαν σε αναστολή τους λογαριασμούς του προέδρου Τραμπ.

Τέλος, η Amazon.com Inc εξάλλου διέκοψε το web hosting του ιστότοπου Parler, που χρησιμοποιούν πολλοί υποστηρικτές του Ρεπουμπλικάνου προέδρου, καθώς και οπαδοί της αμερικανικής άκρας δεξιάς και θιασώτες διαφόρων θεωριών συνωμοσίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις